Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόκοσμο θέαμα στην Κίνα - "Βάφτηκε" κόκκινος ο ουρανός στην πόλη Ζουσάν

Απόκοσμο θέαμα στην Κίνα - "Βάφτηκε...

Ανησυχία για το σπάνιο φαινόμενο

Ένα απόκοσμο και συνάμα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρυσαν έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης - λιμάνι Ζουσάν που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, το Σαββατοκύριακο, καθώς ο ουρανός "βάφτηκε" κόκκινος, προκαλώντας ανησυχία.

Αρκετοί φοβήθηκαν πως η κλιματική αλλαγή δείχνει την παρουσία της με τον χειρότερο τρόπο και άλλοι πως πρόκειται για τεράστιες πυρκαγιές, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι κατέληξαν γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ο κατακόκκινος ουρανός προήλθε από φώτα που διαθλώνται από τοπικά σκάφη σε χαμηλά σύννεφα στην περιοχή, σύμφωνα με αναφορές.

Όπως αναφέρει ο Independent, τα φώτα που "έβαψαν" κατακόκκινο τον ουρανό προέρχονταν από ένα αλιευτικό σκάφος που μάζευε ψάρια του Ειρηνικού, είπε η εταιρεία China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, στην οποία ανήκε το σκάφος που βρισκόταν στο νερό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Global Times.

Αξιωματούχοι στην περιοχή επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν αναφέρθηκε πυρκαγιά στο λιμάνι την ώρα που ο ουρανός έγινε κόκκινος, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καιρός στο λιμάνι της Ζουσάν ήταν τέλειος για ένα φαινόμενο διάθλασης καθώς ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος με ψιλόβροχο που οδήγησε σε ένα ασυνήθιστο κοκκίνισμα του ουρανού, προκαλώντας έναν σύντομο πανικό.

Υπάλληλος του μετεωρολογικού γραφείου εξήγησε ότι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, αυτό οδηγεί σε σχηματισμό περισσότερου νερού στην ατμόσφαιρα. Αυτό σχηματίζει αερολύματα τα οποία στη συνέχεια διαθλούν και διασκορπίζουν το φως των αλιευτικών σκαφών και δημιουργούν τον κόκκινο ουρανό που βλέπουμε.

Παρά τον σύντομο πανικό που προκλήθηκε ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τραβήξουν βίντεο και να φωτογραφήσουν τον κατακόκκινο ουρανό, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις