Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η παραμέληση εμβολίων στα παιδιά "ξύπνησε" ασθένειες που είχαμε αφήσει στο "χρονοντούλαπο" - ΒΙΝΤΕΟ

Η παραμέληση εμβολίων στα παιδιά "ξ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ιλαρά, ηπατίτιδα Β, πολιομυελίτιδα έκαναν την επανεμφάνισή τους

Γονείς παραμέλησαν το προηγούμενο διάστημα -κυρίως λόγω της πανδημίας- το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών τους. Ιλαρά ακόμη και πολυομελύτιδα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, αποτέλεσμα της αναβολής ή ακόμη και εγκατάλειψης του προγραμματισμού για τα σχετικά εμβόλια στα παιδιά. Το thebest.gr μίλησε με τον γνωστό παιδίατρο Γρηγόρη Μαρκέτο, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

Οι παιδίατροι έχουν σημάνει συναγερμό για το σημαντικό κενό που καταγράφεται στην εμβολιαστική κάλυψη παιδιών και εφήβων εν μέσω της πανδημίας. Την ώρα που ο κόσμος καλείται να προστατευθεί από μια πρωτοφανή νόσο, νοσήματα που μπορούν να προληφθούν μέσω του καθιερωμένου εμβολιασμού απειλούν να κάνουν την επανεμφάνιση τους.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας είναι ενδεικτικά. Στο πρώτο lockdown του Μαρτίου, «ο βασικός εμβολιασμός ρουτίνας (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, ηπατίτιδα Β, Hib, πολιομυελίτιδα, πνευμονιόκοκκος, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα) ελαττώθηκε σημαντικά. Στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 18 μηνών μόνο το 20% εμβολιάστηκε. Στα παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών και στους εφήβους, δυστυχώς τα ποσοστά εμβολιασμού σχεδόν μηδενίστηκαν.

Ο Παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος μιλά στο THEBEST για το πρόβλημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις