Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγύρισε το εκκλησάκι του Αη Γιώργη στην Πιτίτσα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πανηγύρισε το εκκλησάκι του Αη Γιώργη στ...

Διοργανώθηκε ωραία εκδήλωση μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας με χορό, τραγούδι και το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών

Τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022, ανήμερα του Αη Γιωργιού έγινε εκδήλωση στην Πιτίτσα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πανηγυρίσαμε το εκκλησάκι του Αη Γιώργη που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή στην Πιτίτσα. Τελέστηκε Θεία λειτουργία το πρωί και μετά προσφέρθηκε γλυκό.

Το μεσημέρι της γιορτινής μέρας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτίτσας διοργάνωσε μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική, με φαγητό και χορό και ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε την εταιρία συντήρησης και λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου για την ευγενή χορηγία της.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την αναβίωση του εθίμου που λάμβανε χώρα το απόγευμα της Λαμπρής και ξεκινούσε από τον Εσπερινό της Αγάπης όπου εκεί τελείωναν οι όποιες διαφωνίες και έριδες είχαν οι ντόπιοι και κατευθύνονταν στην πλατεία του χωριού όπου έστηναν γλέντι

Το γλέντι εμείς το κάναμε φέτος μετά την Θεία Λειτουργία στην καινούρια μας πλατεία στην εκκλησία απέναντι όπου στέφθηκε με επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που αποδέχθηκαν το κάλεσμα και μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα την πρώην Συντονίστρια Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και πολιτευτή του νομού Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά , τους Δημοτικούς Συμβούλους Διονύση Βορίση, Κωνσταντίνο Σβόλη, Θεόδωρο Ξυλιά και Ιωάννη Τσιμπούκη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Κοινοτικό σύμβουλο Αραχωβιτίκων Ζαχαρία Χρήστου και την πρόεδρο της κοινότητας Ρίου Νικολιτσα Μπετιχαβά, αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Τέλος δημόσιες ευχαριστίες απευθύνονται στην μαέστρο Μαριλύδα Καραθανάση για το ωραίο πρόγραμμα που παρουσίασε με την ορχήστρα της.         

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις