Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κανάτι που θα σπάσει στο έθιμο των μπότηδων

Κέρκυρα: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κανάτι...

Ζυγίζει 80 κιλά

Ένα έθιμο το οποίο είναι ιδιαίτερα θεαματικό και διεξάγεται κάθε χρόνο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Κέρκυρα, ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, χωρίς όμως τη παρουσία  κόσμου, είναι το σπάσιμο των μπότηδων.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μοσχόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει το καθήκον να ρίχνει τους μεγαλύτερους μπότηδες από το 1996, φέτος το μεγαλύτερο κανάτι, όλο ζωγραφισμένο στο χέρι από τον κ. Σπύρο Θύμη, ζυγίζει κοντά στα 70-80 κιλά και έχει 1,70 μέτρα ύψος. Για την προετοιμασία του χρειάστηκαν περίπου 25 ημέρες.

 
Το έθιμο που τηρείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, κατά την “Πρώτη Ανάσταση”. Στις 11:00 το πρωί, οι κάτοικοι της Κέρκυρας θα πετάξουν από τα μπαλκόνια τους τα τεράστια κανάτια, τους «μπότηδες», για να ξορκίσουν το κακό.

Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα εκσφενδονίζονται τα τεράστια κανάτια γεμάτα με νερό.

Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος: Ποιος θα ρίξει τον μεγαλύτερο μπότη και ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο κρότο; Ζητωκραυγές, πανηγυρική διάθεση, ενθουσιασμός και φιλιά στους αγαπημένους, συνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα στο νησί του …Πάσχα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις