Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Ναυπακτίας στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου με τους Οικολόγους Πράσινους

Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Ναυπακτ...

Ο κ. Γκίζας ενημερώθηκε για τις θέσεις του κόμματος ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το ενεργειακό χωροταξικό & την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών

Στο πλαίσιο της περιοδείας των Οικολόγων Πράσινων στη Δυτική Ελλάδα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον συμπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Πολιτόπουλο.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αναπληρωτής Συντονιστής Περιφερειακής Οργάνωσης Δ.Ελλάδας κ.Παντελής Πρέζας, η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Κυριακή Βαφειάδη και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Ράπτης.

Ο κ. Γκίζας ενημερώθηκε για τις θέσεις του κόμματος ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το ενεργειακό χωροταξικό, την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, αλλά και την αντιμετώπιση της υψηλής φορολόγησης και της ανεργίας.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκε και αναλύθηκε ιδιαίτερα το θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων, καθώς ο Δήμος Ναυπακτίας πρωτοπορεί έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση της δικής του «Ενεργειακής Κοινότητας Ναυπακτίας Συν.Πε.» με βασικούς μετόχους τα Νομικά του Πρόσωπα. 

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Γκίζας, «σκοπός μας είναι να φτάσουμε στο σημείο να αυτοδιαχειριζόμαστε τα ενεργειακά μας θέματα, να είμαστε ανταγωνιστικοί και αναπτυξιακοί. Κύριο μέλημα και προτεραιότητά μας είναι να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας και των Νομικών Προσώπων του δήμου, αλλά και να διαχειριζόμαστε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους εξοικονομώντας σημαντικά ποσά πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις