Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί βάζουν πλώρη για τα νησιά το Πάσχα μετά από 2 χρόνια πανδημίας- Οι αγαπημένοι προορισμοί

Οι Πατρινοί βάζουν πλώρη για τα νησιά το...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι τιμές των εισιτηρίων

Βαλίτσες για τις ημέρες του Πάσχα ετοιμάζουν Πατρινοί που μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα ταξιδέψουν σε ελληνικά νησιά ή στο εξωτερικό για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.  

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr  η Άντα Κεραμιδά της Superfast & Blue Star, «σχεδόν όλοι επιλέγουν Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν Ευρώπη, κυρίως το Παρίσι και την Ιταλία,  ενώ ακόμα πιο λίγοι επιλέγουν να κάνουν ένα πιο μακρινό ταξίδι, όπως Σρι Λάνκα και Νεπάλ. Αυτές όμως είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Πολλές οικογένειες ταξιδεύουν για Ιταλία είτε αεροπορικώς είτε με το πλοίο.

 Τα περισσότερα εισιτήρια λοιπόν είναι για ελληνικά νησιά με την Πάτμο και την Κέρκυρα να είναι ψηλά στις προτιμήσεις, ακολουθεί και η Ρόδος. Σύρος, Τήνος, Σαντορίνη έχουν και αυτά τη θέση τους στη λίστα των προτιμήσεων. Βέβαια πολλά νέα παιδιά ταξιδεύουν προκειμένου να δουλέψουν σαιζόν.

Όσοι πάνε σε κάποιο ελληνικό νησί προκειμένου να γιορτάζουν το Πάσχα κάθονται από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό κρατάνε περισσότερες μέρες, κάνουν 4-5 διανυκτερεύσεις». 

Όπως εξηγεί, «είναι το πρώτο Πάσχα χωρίς περιοριστικά μέτρα μετά την πανδημία και βλέπουμε ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει όμως περιμέναμε μεγαλύτερη κίνηση, ειδικά προς το εξωτερικό. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι στο εξωτερικό ταξιδεύουν και πολλοί μαθητές με προγράμματα Erasmus. Υπάρχουν δραστήριοι καθηγητές σε σχολεία και με αυτό τον τρόπο τα παιδιά πάνε ταξίδια που δε μπορούσαν να κάνουν μόνα τους. Τέτοια ταξίδια θα γίνουν και μετά τις διακοπές του Πάσχα, για Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία».  

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά διαδρομή

Ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Μύκονο κοστίζει αυτή τη στιγμή 46 ευρώ ενώ για το αυτοκίνητο η τιμή είναι στα  106 ευρώ. Για Σαντορίνη το εισιτήριο κοστίζει 51,50 ευρώ (για το αυτοκίνητο 113,50 ευρώ ), για την Πάτμο το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ (για το αυτοκίνητο 136,50 ευρώ) ενώ για την Πάρο κοστίζει 44,50 (για το αυτοκίνητο 103 ευρώ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις