Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απ. Κατσιφάρας: Τα μπρος πίσω στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αλλά οι πανηγυρισμοί – πανηγυρισμοί

Απ. Κατσιφάρας: Τα μπρος πίσω στην αξιοπ...

Οι Ίδιοι λοιπόν που τα σταμάτησαν όλα, οι Ίδιοι πανηγυρίζουν που τα επανεκκινούν & μάλιστα με τυμπανοκρουσίες, αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας

Το 2019 με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού σταμάτησαν όλα ως δια μαγείας στην έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Πατρίδα μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» στο Περιφερειακό συμβούλιο.  

Μια, μία οι Πετρελαϊκές εταιρείες που είχαν αναλάβει νομικές δεσμεύσεις  σε συγκεκριμένα οικόπεδα αποχώρησαν, χωρίς ποτέ κανείς να δώσει εξηγήσεις.

Ένας ολόκληρος Εθνικός Σχεδιασμός σε πολύ προχωρημένο στάδιο μπήκε στον Πάγο.

Η απάντηση ήταν η τετριμμένη δεν ‘’συμφέρει τις εταιρείες ‘’.

Τι συνέβη όμως;  Για ποιο λόγο έφυγαν οι εταιρείες;  Ποια οικονομικά συμφέροντα Ντόπια και Ξένα πίεσαν προ αυτή τη κατεύθυνση; Ο Ελληνικός Λαός ζητά απαντήσεις, αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

Σήμερα μετά από την πίεση της ενεργειακής ασφάλειας , των ανατιμήσεων και της εθνικής ανάγκης για απεξάρτηση , ανασύρονται από τον πάγο οι συμβάσεις και μπαίνουν ξανά ως εθνικό πρόταγμα με την διαδικασία της επανεκκίνησης.

Υπενθυμίζουμε, για τη αξιοπιστία της Πολιτικής ότι η εθνική προσπάθεια για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων, ξεκίνησε το 2010  -  2011 με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και αρμόδιο Υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη.

Για τα δύο (2) οικόπεδα της Περιφέρειάς μας  ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ και ΚΑΤΑΚΟΛΟ καθώς και για τις δύο χερσαίες ζώνες μία στην Αιτωλοακαρνανία και η άλλη στα όρια  Αχαΐας  και Ηλείας  οι προσπάθειες  ξεκίνησαν άμεσα και ήταν από τις πρώτες.

Η Περιφερειακή Αρχή  Κατσιφάρα  πίστεψε στο εθνικό εγχείρημα, το πήρε πάνω της και με σταθερό τεχνικό και επιστημονικό σύμβουλο το Τεχνικό Επιμελητήριο ανέλαβε το κρίσιμο και δύσκολο κομμάτι της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία που το ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία.

Ξεπεράσαμε όλα τα αρχικά εμπόδια, προετοιμαστήκαμε καλά,  προτιμήσαμε την ανοικτή δημόσια διαβούλευση και αποκτήσαμε την ευρύτατη κοινωνική συναίνεση στην διαδικασία των εγκρίσεων  σε όλα τα στάδια των περιβαλλοντικών μελετών από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα και σε συνεργασία πάντα με το ΤΕΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Θανάση Γιανναδάκη και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής :

α ) εντάξαμε την νέα οικονομία των υδρογονανθράκων στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειά μας ως προτεραιότητα.

β ) ανοίξαμε συζήτηση με το Πανεπιστήμιο για προετοιμασία στην εξειδίκευση τεχνικών στελεχών.

γ ) προετοιμάσαμε τα ανταποδοτικά  οφέλη ( περιβαλλοντικός πόρος ) και τα οποία διεκδικήσαμε με επιτυχία  για την περιοχή μας.

δ ) εντάξαμε την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου σε όλα τα περιφερειακά περιβαλλοντικά σχέδια για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία στα σπάνια οικοσυστήματά μας καθώς και την προστασία του ευαίσθητου τουριστικού κλάδου της κρουαζιέρας στο Κατάκολο.

Η νυν περιφερειακή αρχή που ανέλαβε το τιμόνι της Περιφέρειας τον ίδιο χρόνο με την Κυβέρνηση το 2019, τα πάγωσε και αυτή όλα και για να είμαι ακριβοδίκαιος όπως συνηθίζει για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες που παρέλαβε την υποβάθμισε και αδιαφόρησε.

Ακολούθησε τον δρόμο του ουραγού αφού δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον όταν αποχωρούσαν οι εταιρίες και δεν παρουσίασε  καμία διεκδίκηση ως όφειλε για το συμφέρον του τόπου μας .

Σήμερα, είναι πάλι όλοι Εθνικοί Πατριώτες και αυτοθαυμάζονται.

Οι ΙΔΙΟΙ λοιπόν που τα σταμάτησαν ΟΛΑ, οι ΙΔΙΟΙ πανηγυρίζουν που τα επανεκκινούν  και  μάλιστα με τυμπανοκρουσίες.

Εμείς θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την  Εθνική  Προσπάθεια.

Εμείς θα είμαστε εδώ να διεκδικούμε για τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις