Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πάτρα: Τέσσερις κρεοπώλες ετοιμάζουν το πασχαλινό μενού και μιλούν στο thebest.gr- Οι οικονομικές εναλλακτικές

Πάτρα: Τέσσερις κρεοπώλες ετοιμάζουν το ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα πρέπει να ξέρουμε εν όψει Πάσχα

Το Πάσχα είναι προ των πυλών με τους καταναλωτές να έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την έρευνα αγοράς τους για το πασχαλινό τους τραπέζι.  Το αρνί και το κατσίκι είναι πρώτο στις επιλογές καθώς οι περισσότεροι θέλουν να τηρήσουν το έθιμο. Άλλωστε το φετινό Πάσχα είναι το πρώτο χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και ο καθένας θέλει το καλύτερο για την οικογένεια και τους φίλους. 

Και μπορεί και για φέτος το σούβλισμα του οβελία να κοστίζει, ωστόσο υπάρχουν πάντα και οι εναλλακτικές, πιο οικονομικές λύσεις, που θα χαρίσουν ποικιλία και γευστικές απολαύσεις στο εορταστικό τραπέζι.

Τέσσερις κρεοπώλες μιλούν στο thebest.gr για την κίνηση στην αγορά για τις προτιμήσεις των καταναλωτών ενώ δίνουν ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν το μενού της ημέρας!

ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - "Fileto"

«Διανύουμε ένα Πάσχα με ακρίβεια. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το πως θα διαμορφωθεί η κίνηση. Είναι το πρώτο Πάσχα που ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να κινηθεί πιο ελεύθερα μετά τον κορωνοϊο και δεν γνωρίζουμε τι ρόλο θα παίξει αυτό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αβεβαιότητα».

«Ο κόσμος αν και προβληματισμένος καθ’ ότι οι τιμές είναι αυξημένες, έχει ξεκινήσει να κάνει τις παραγγελίες του. Κατά κύριο λόγο το αρνί θα κοστίσει περισσότερο τόσο σε σχέση με πέρισυ όσο και σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Οι πασχαλινές τιμές θα ανακοινωθούν το Σάββατο του Λαζάρου.

Οι αυξήσεις που θα προκύψουν είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τις τροφές. Ωστόσο υπάρχει και ένας πρόσθετος λόγος ο οποίος είναι η ζήτηση για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για την Ιταλία (όπου και εκεί θα γιορτάσουν το Πάσχα). Φέτος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να προτιμήσουν περισσότερο το χοιρινό κρέας . Γι’ αυτό έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις οικονομικότερων κρεατοσκευασμάτων, όπως προϊόντα σούβλας και σχάρας, κοκορέτσι ή γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι και φρυγαδέλι που σίγουρα κοστίζουν λιγότερο από το αρνί.  Με αυτό τον τρόπο ο κόσμος μπορεί να «γεμίσει το τραπέζι του» από μια ποικιλία ποιοτικών και (όσο γίνεται) οικονομικών κρεατοσκευασματων, παίρνοντας τα παραπάνω είδη ή κάποια από αυτά σε μικρότερες ποσότητες.

Το πιθανότερο είναι πως θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή για το τι θα περιλαμβάνει το Πασχαλινό μενού, αν και καλό θα ήταν οι καταναλωτές να δώσουν την παραγγελία τους νωρίτερα. Ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο το κόσμο».

Fileto

  • Αγ.Νικολάου & Καραϊσκάκη 86, Πάτρα, τηλ: 261 600 4444
  • Ειρήνης & Φιλίας 38, Δεμένικα, τηλ: 261 058 0137

FΒ Fileto- Αρβανίτης

 

ΝΙΚΟΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΩΤΗΣ - "Asteriotis Meat"

«Υπάρχει κινητικότητα. Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει και αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα με την έρευνα αγοράς των καταναλωτών. Ψάχνουν τις εναλλακτικές που έχουν. Μπορεί για παράδειγμα να αγοράσουν μισό αρνί και στη σούβλα να μπει κάτι άλλο. Μιλώντας με τους καταναλωτές όμως βλέπω ότι γενικά υπάρχει η πρόθεση να τηρηθεί το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία, φέτος που δε θα υπάρχουν και περιορισμοί λόγω κορωνοιού. Βλέπω και στην πράξη πως ακόμα και με δυσκολίες, η αγορά κινείται.

Στις επιλογές τώρα, τα κοντοσούβλια είναι μία πολύ καλή λύση προκειμένου να εμπλουτίσουμε το πασχαλινό μας τραπέζι. Το ίδιο ισχύει για τα κοκορετσάκια ή τα γαρδουμπάκια που μπορούν να μπουν στο φούρνο. Πάνω σε μία σούβλα μπορεί να γίνει μία μίξη, να υπάρχει χοιρινό και κοτόπουλο. Με αυτές τις λύσεις μπορούμε να απομακρυνθούμε κάπως από την ακρίβεια και την υψηλή τιμή του αρνιού.  Από την άλλη μπορεί κανείς να επιλέξει γιούλμπασι ή να βάλει αρνί στη γάστρα ή στη λαδόκολλα.

Θεωρώ ότι είναι καλύτερο για τους καταναλωτές να προτιμούν κάποια κρεοπωλεία αντί για τα σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης με έναν κρεοπώλη. Επίσης, καλό είναι σε σχέση με το αρνί να προτιμούμε Έλληνες παραγωγούς. Στα δικά μας καταστήματα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών και παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο εξειδικευμένο μας προσωπικό που θα φροντίσει να τους κατευθύνει ώστε να κάνουν το Πασχαλινό τραπέζι των ονείρων τους, πραγματικότητα!»

Αsteriotis Meat

  • Ακρωτηρίου 17, έναντι πλατεία Παπανδρέου, τηλ: 261 032 1511
  • Δημοκρατίας 266, Οβρυά
  • 6ου Συντάγματος 3, Ταμπάχανα 
  • ΠΕΟ Πατρών Πύργου και Κολοκοτρώνη 1, Παραλία Πατρών

 FΒ: Asteriotis meat

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ - "NikosTrigkas"

«Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει να κάνουν έρευνα αγοράς και κάποιοι ψωνίζουν κιόλας, νομίζοντας ότι η τιμή του αρνιού θα ανέβει κι άλλο την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα φτάσει η τιμή του οβελία φέτος. Η ζήτηση είναι εκείνη που ανεβάζει τη τιμή. Εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά είναι αναπόφευκτο. Εκτιμώ ότι ο κόσμος θα ψωνίσει όπως μπορεί, μέσα σε όλο αυτό το κύμα ακρίβειας, ακόμα και την τελευταία στιγμή, αφού το να ψήσεις μαζί με αγαπημένα πρόσωπα μία τέτοια μέρα, είναι διασκέδαση, ένας τρόπος να περάσεις ωραία

«Και φέτος ο κόσμος ψάχνει και εναλλακτικές λύσεις για το πασχαλινό του τραπέζι. Στρέφεται ακόμα και στο χοιρινό, κυρίως οι νέοι που προτιμούν τις μπριζόλες. Το αρνί και το κατσίκι, ωστόσο, μένουν ψηλά στις επιλογές,προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο· ίσως σε μικρότερη ποσότητα για οικονομικούς λόγους. Από εκεί και πέρα υπάρχει το κοκορέτσι, η γαρδούμπα, το φρυγαδέλι.

Ο καταναλωτές είναι προσεκτικοί στις αγορές τους ενώ και τα κρεοπωλεία,από την πλευρά τους, έχουν μικρές ποσότητες και εξασφαλίζουν την ποιότητα. Άλλωστε ένα κρεοπωλείο προσέχει τους πελάτες του, καθώς δεν περιμένει το Πάσχα για να δουλέψει. Το ενδιαφέρει να κερδίζει την εμπιστοσύνη καθημερινά».

 

NikosTrigas

  • Πατρέως 55-61, Πάτρα, τηλ: 2610 24 3333
  • Χείλωνος Πατρέως 8, Πάτρα, τηλ: 2610 368008

FΒ: Κρεοπωλείο Νίκος Τρίγκας

 

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΟΥΠΗΣ - "Κρεοπωλείο Χατούπης/Ράπτη"

«Υπάρχει κίνηση και γίνονται ήδη οι πρώτες παραγγελίες. Αν και λέγεται ότι οι τιμές στα αρνιά θα ανέβουν, τελικά θεωρώ ότι θα καταλήξουμε σε μία φυσιολογική τιμή, αυτή που έχουμε κάθε χρόνο. Συνήθως τις τιμές τις μαθαίνουμε κι εμείς τις τελευταίες μέρες. Θεωρώ ότι δε θα δούμε τρελές εκπλήξεις. Η αγορά έχει την τάση να αυτορυθμίζεται μόνη της και όλα δείχνουν ότι και φέτος η τιμή θα είναι στα 11-12 ευρώ το κιλό, χωρίς να θέλω να γίνω δεσμευτικός με αυτό που λέω.

«Αν πριν 20 χρόνια λέγαμε ότι κάποιος θα επέλεγε για το Πάσχα χοιρινές μπριζόλες, θα γελούσαμε. Τα τελευταία χρόνια όμως είναι συνηθισμένο. Αρκετοί επιλέγουν κοντοσούβλι χοιρινό- κοτόπουλο. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, δεν μένουμε μόνο στο αρνί. Πολλοί ψήνουν ακόμα και σουβλάκια. Άλλωστε εκείνη την ημέρα δεν έχει σημασία τι θα φάμε αλλά η παρέα. Το Πάσχα είναι μία γιορτή για να περάσουμε όμορφα, για να γελάσουμε για να τραγουδήσουμε. Ανασταίνεται ο Χριστός, έρχεται η άνοιξη. Πρέπει λοιπόν να μένουμε στη χαρά.  Δεν έχει σημασία το τι θα φάμε. Για να είναι επιτυχημένο ένα τραπέζι αρκεί μόνο να έχει κρασί, λάδι, ψωμί και καλή παρέα.

Μπορεί κάποιος για εκείνη την ημέρα να επιλέξει να φτιάξει μία συνδυαστική σούβλα που να έχει και αρνί και χοιρινό και κοτόπουλο. Φριγαδέλι, κοκορέτσι είναι επίσης καλές προτάσεις για τη σούβλα. Για το φούρνο υπάρχει το γιούλμπασι χοιρινό ή κοτόπουλο. Υπάρχει μία οικονομική διαβάθμιση. Ένα χοιρινό κοντοσούβλι που είναι όλο «ψαχνό» και θα πάει κατευθείαν στη σούβλα έχει τιμή περίπου στα 8 ευρώ το κιλό, στην ίδια τιμή είναι και κοντοσούβλι κοτόπουλο. Είναι μία οικονομική τιμή και θα φας παράλληλα και κάτι πολύ καλό. Ο κάθε κρεοπώλης που σέβεται τον πελάτη του, θα βρει λύσεις γι΄αυτόν και θα του τις προτείνει. Ένας κρεοπώλης τη Μ. εβδομάδα δε θέλει να κερδίσει  χρήματα αλλά να εξυπηρετήσει και να ευχαριστήσει τους πελάτες του που τον εμπιστεύονται όλο το χρόνο». 

Κρεοπωλείο Χατούπης-Ράπτη

Σταυροπούλου Β. 14, Ρίο, τηλ: 2610 99 3928

www.kreopoleio-patra.gr

FB: Χατούπης - Ράπτη 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life