Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Oι έρευνες στρέφονται σε Μαλένα και Ίριδα - Το εργαστήριο του ΑΠΘ αναλαμβάνει τις έρευνες

Oι έρευνες στρέφονται σε Μαλένα και Ίριδ...

Το εργαστήριο είναι έτοιμο να συμβάλει και στην λύση της υπόθεσης

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι θάνατοι των παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας, μετά τον εντοπισμό θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στην λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι απαραίτητο και επιβάλλεται η συμπληρωματική εξέταση οποιουδήποτε διαθέσιμου βιολογικού δείγματος. Το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τη τεχνογνωσία που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό, είναι σε θέση να αναλύσει, τόσο τμήματα των ιστών των δύο παιδιών όσο και τα δείγματα που μπορεί να υπάρχουν εκεί που έγιναν οι ιστιολογικές εξετάσεις από τους παθολογοανατόμους.

Μετά την ολοκλήρωση και την αποστολή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν έχει ζητηθεί από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης επιπλέον βοήθεια στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανόν να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την πορεία των ερευνών.

Αυτό που αναμένεται να ερευνηθεί από τις συμπληρωματικές εξετάσεις και τις αναλύσεις, είναι εάν είχε χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά η ουσία της κεταμίνης και να εξεταστεί αν προκύπτουν περισσότερα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δύσκολης υπόθεσης.

πηγη: protothema.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις