Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το χρονικό της σύλληψης της 33χρονης με τη κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της

Πάτρα: Το χρονικό της σύλληψης της 33χρο...

Πώς «έδεσε» την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ

Χειροπέδες με παγωμένο το βλέμμα: Είναι η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου. Με σκυμμένο το κεφάλι , φορώντας κουκούλα και με συνοδεία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων αποχωρεί από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αμίλητη, φαίνονταν μόνο τα μάτια της.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα απολογηθεί ενώπιον της 18ης ανακρίτριας. Εκεί θα αντιμετωπίσει την πιο βαριά κατηγορία. Την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Μόλις η Ρούλα Πισπιρίγκου βγήκε από αυτήν την πλαϊνή έξοδο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης αντιμετώπισε την οργή του κόσμου» μεταδίδει η…

Δεν σήκωσε το κεφάλι ούτε μια στιγμή. Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ούτε στις κραυγές πολιτών που δεν σταμάτησαν να την αποδοκιμάζουν.

«Δεν έχω κάνει τίποτα»
Η 33 ετών κατηγορούμενη πάντως αρνείται κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της στην Πάτρα έδειξε να ξαφνιάζεται αλλά να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της.

Ο διάλογος με τους αστυνομικούς:

33χρονη κατηγορούμενη: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
33χρονη κατηγορούμενη : Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
33χρονη κατηγορούμενη : Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Λίγη ώρες αργότερα πέρασε την πόρτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και τότε οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν ότι κατηγορείται για την δολοφονία της κόρης της.

Αστυνομικός: Εκδόθηκε σε βάρος σας ένταλμα σύλληψης για τον θάνατο της κόρη σας Τζωρτζινας

33χρονη κατηγορούμενη : Θέλω να μιλήσω με τον άντρα μου και την οικογένεια μου

Αστυνομικός : Θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε σε επαφή

33χρονη κατηγορούμενη :Θέλω το κινητό μου τηλέφωνο

Αστυνομικός: Δεν μπορούμε να σας το δώσουμε.

Από τους πρώτους ανθρώπους που ήρθε σε επικοινωνία ήταν ο πρώην δικηγόρος της πλέον, Απόστολος Λύτρας.

Η καητγορούμενη φέρεται πως δήλωσε στον δικηγόρο πως δεν σκότωσε τη Τζωρτζίνα με εκείνον να της λεει πως βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της 9χρονης και να τη ρωτά ποιος ήθελε να της κάνει κακό.

Πώς «έδεσε» την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ
Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικές Αρχές, συντριπτικά. Η ώρα της απόδοσης των ευθυνών έχει φτάσει.

Οι ιατρικοί φάκελοι από τέσσερα νοσοκομεία, οι καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή, μίλησαν. Η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε. Αιτία θανάτου; Θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος η ουσία αυτή είναι η κεταμίνη. Η Τζωρτζίνα την είχε λάβει σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Η αποκάλυψη στο ΜΕGA αξιωματικού που βρίσκεται στην υπόθεση σοκάρει.

«Η ποσότητα που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι μπορεί να σκοτώσει κι ελέφαντα» δήλωσε ο αξιωματικός.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη και να φύγει από τη ζωή η Τζωρτζίνα υπολογίζεται από 5 ως 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA  η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανότατα αγόρασε τη συγκεκριμένη ουσία μέσω διαδικτύου και την έδωσε στην κόρη της.

«H χορήγηση της κεταμίνης έγινε κατά πάσα πιθανότητα από το στόμα» πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Εννέα αιφνίδια επεισόδια
Η μικρή Τζωρτζίνα πριν από τον θάνατο της είχε παρουσιάσει 9 αιφνίδια επεισόδια και εξαιτίας αυτού αποφασίστηκε η μεταφορά της από το νοσοκομείο Πατρών στο Παίδων.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη ήταν που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο ενώ τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες στο χώρο.

Η 33χρονη μητέρα, τη Δευτέρα το μεσημέρι θα βρεθεί ενώπιον της 18ης ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ αναμένεται στη δικογραφία να συνενωθούν και οι υποθέσεις θανάτων των δύο αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Αναφορικά με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρει πως ιατροδικαστικά δεν έχει προκύψει πως είχαν λάβει κεταμίνη, ωστόσο ο αστνομικός συντάκτης εκτιμά πως και αυτοί οι θάνατοι θα αποδωθούν σε «σκόπιμη ενέργεια».

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν άλλες συλλήψεις, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος απάντησε πως «πρέπει να προσέξουμε ποιο είναι το κίνητρο του εγκλήματος αυτού. Οι αστυνομικοί για την ώρα δεν έχουν στοιχεία να κατηγορήσουν άλλα πρόσωπα, γιατί εξηγούν πως ίσως αφορά τη δράση της μητέρας, εκτός και αν πάμε σε μία άλλη θεωρία περί οικογενειακής συνομωσίας».

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια της κεταμίνης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε πως είναι γνωστό ότι άνθρωπος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης δούλευε σε φαρμακαποθήκη και η ίδια έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Το πιθανότερο είναι να αγοράστηκε μέσω διαδικτύου, καθώς έχει διαπιστωθεί από έρευνες της Αστυνομίας πως η κατηγορούμενη έκανε συχνά αγορές μέσω διαδικτύου.

πηγη: MEGA

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις