Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμάκης στο thebest για Πατρών- Πύργου: «Αυτή τη φορά δεν θα εγκαινιαστούν μακέτες»- Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης

Φαρμάκης στο thebest για Πατρών- Πύργου:...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο ρόλος της Περιφέρειας

Νεότερη ενημέρωση

Για την Πέμπτη 31 Μαρτίου «κλείδωσαν» τα εγκαίνια της Πατρών- Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 11:00 στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας.

Πρώτη ενημέρωση 14:03

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η κήρυξη της  έναρξης των εργασιών  της Πατρών- Πύργου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έρθει πιθανότατα την Πέμπτη στις 11:00, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση καθώς θα εξαρτηθεί από το αν εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η επίσκεψη είτε θα μετακινηθεί για την Παρασκευή είτε για την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως αυτό που αναμένεται, όποτε και αν γίνει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη,  είναι να υπάρξει κάποια διαδικασία εγκαινίων σε κάποιο εργοτάξιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μάλλον θα επιλεγεί αυτό τη; Αμαλιάδας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, «δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη και από το γεγονός ότι κάτι που φαινόταν σαν ψέμα, τελικά μπαίνει σε εφαρμογή.

Από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει ότι η πίεση ήταν καθαρά σε επίπεδο πολιτικό ώστε να έχουμε αυτή τη φορά ένα έργο και όχι τα εγκαίνια μίας μακέτας ή επετειακά εγκαίνια. Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Προσδοκούμε ότι θα έχουμε εγκαίνια που θα αποτελέσουν την πραγματική έναρξη των εργασιών. Η Περιφέρεια πέρα από την πολιτική διεκδίκηση, συνέλαβε και στο κομμάτι που σχετίζεται με τη βαριά συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Εκεί είναι η δική μας συνεισφορά και μη ξεχνάμε ότι είχαμε αποστείλει τεχνικό δελτίο  15.000.000 ευρώ και εν τέλει αυτή η διεκδίκηση μετουσιώθηκε σε πράξη από το ίδιο το υπουργείο το οποίο ανέλαβε και ανεβήκαμε στο ποσό των 30.000.000 ευρώ.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί το υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι αυτό που δίνει την τραγική λίστα θανάτων και άρα με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουμε αύξηση της οδικής ασφάλειας με κορύνες κλπ. Ήδη υπάρχει ανάδοχος γι΄αυτό και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού παραπλέυρως του οδοστρώματος και με την καλυτέρευση του καιρού θα ξεκινήσει και η διαδικασία της ασφαλτόστρωσης. Όλα αυτά θα δώσουν λύσεις έτσι ώστε να σταματήσουν να χάνονται συνάνθρωποί μας στην άσφαλτο. Στέκομαι σε αυτό γιατί επείγει να σταματήσουμε να θρηνούμε. Από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας μία εργολαβία η οποία εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου από τις αναδόχους- εταιρείες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να προσέξουμε τυχόν καθυστερήσεις ή κωλυσιεργίες και να πιέζουμε για τη συντομότερη ολοκλήρωση του έργου. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευτυχείς για την εξέλιξη αυτών των διαδικασιών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις