Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Προειδοποίηση Ζελένσκι εναντίον κάθε συνεργασίας με τη Ρωσία - Μιλά για «προδότες»

Ουκρανία: Προειδοποίηση Ζελένσκι εναντίο...

Η στάση της Ουκρανίας στις νέες διαπραγματεύσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί τους Ουκρανούς συμπατριώτες του εναντίον κάθε συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, την ώρα που αναμένεται ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων των δύο χωρών.  
Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος σε διάγγελμά του απηύθυνε αυστηρό μήνυμα πως τους «φαινομενικά ανόητους», οι οποίοι είπε ότι συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) απορρίπτουν ακόμη και τον δικό τους λαό. Τι νομίζετε πως θα κάνουν με τους ξένους προδότες;» ρώτησε συγκεκριμένα.

Έπειτα, διεμήνυσε στους Ουκρανούς που το σκέφτονται να επανεξετάσουν τη στάση τους. «Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολυσκέφτονται τα πράγματα».

«Αλλιώς δεν θα γίνονταν προδότες» τόνισε σε αυτό το σημείο.

Η στάση της Ουκρανίας στις νέες διαπραγματεύσεις
 

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα επιμείνει να γίνει σεβαστή η εθνική της κυριαρχία και η εδαφική της ακεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σήμερα στην Τουρκία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος στον νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων.

  
«Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.

«Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας. Προφανώς, σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό».

Νέες αεροπορικές επιδρομές - «Απάνθρωπες» τακτικές από τη Ρωσία
 

Την ώρα που αναμένονται οι νέες συζητήσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο πόλεμος μαίνεται με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νέα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας σε αρκετές πόλεις την Κυριακή το βράδυ.

Η πρωτεύουσα Κίεβο και οι πόλεις Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο ήταν ανάμεσα σε αυτές όπου ακούστηκαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Μάλιστα, οι σειρήνες της αεράμυνας ακούστηκαν σε πρακτικά όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, η ουκρανική ηγεσία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», αναφερόμενη στον «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων», όπως αναφέρει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζονται οι «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον ουκρανικών πόλεων ενώ η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι καίριας στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, ισοπεδώνεται.
 

Η Ρωσία «δεν έχει πια γλώσσα, ανθρωπιά, πολιτισμό», πρόσθεσε ο κ. Ποντόλιακ, «μόνο πυραύλους, βόμβες και σκοπό να σβήσει (την Ουκρανία) από το πρόσωπο της Γης».

Αγωνία για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Σήμερα θα ξεκινήσει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου.

Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη, για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων πρόσωπο με πρόσωπο, ανακοίνωσε ειδικότερα η τουρκική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων AFP και Reuters.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, «ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στη διεξαγωγή του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η τουρκική προεδρία.
«Ο ρωσικός στρατός μεταφέρει πυραύλους στη Λευκορωσία»
 

Ο στρατός της Ρωσίας ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία και μεταφέρει πυραύλους σε εξέδρες εκτόξευσης στη Λευκορωσία, υποστηρίζει το ουκρανικό γενικό επιτελείο, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβε.

 

Οι πύραυλοι προορίζονται για συστήματα Ισκαντέρ μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στο Καλίνκαβιτσι, στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, σύμφωνα με το επιτελείο.

Το Ισκαντέρ είναι αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και πυραύλων Κρουζ. Σύμφωνα με ειδικούς, διαθέτει τη δυνατότητα να παραπλανά τα ραντάρ και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας με τη χρήση αντιμέτρων.

 Υπογραμμίζεται, τέλος, πως η συγκεκριμένη πληροφορία που δημοσιοποίησε το ουκρανικό επιτελείο είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις