Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άννα Μαστοράκου: Τα κρούσματα στην κοινότητα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί- Νωρίς για αποκλιμάκωση των μέτρων  

Άννα Μαστοράκου: Τα κρούσματα στην κοινό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η Όμικρον 2 δίνει καθημερινά κρούσματα και έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας

Για τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από την αποκλιμάκωση μέτρων κατά του κορονοϊού μίλησε στο thebest.gr η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.  Όπως εξήγησε ο covid είναι ακόμα εδώ ενώ η μετάλλαξη Όμικρον 2 δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις ή για αποστολή λάθος μηνυμάτων προς τους πολίτες.

Όπως ανέφερε η κα Μαστοράκου, «αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε την αναμενόμενη αποκλιμάκωση στα νοσοκομείο ενώ η αίσθηση μου είναι ότι έχουμε πολλά αδήλωτα περιστατικά. Τα κρούσματα στην κοινότητα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί. Υπάρχει η αντίστοιχη απεικόνιση στα νοσοκομεία, υπάρχουν πολλές εισαγωγές- νοσηλείες.

Σχετικά με την αποκλιμάκωση των μέτρων, θεωρώ ότι είναι νωρίς και δεν θα πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη λάθος εικόνα ότι τελείωσε η πανδημία. Αναμένεται να μπορούν όλοι να μπαίνουν στους χώρους εστίασης, χωρίς πιστοποιητικό. Θα πρέπει όμως να είμαστε σαφείς απέναντι στους πολίτες. Η Όμικρον 2 δίνει καθημερινά κρούσματα και έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας, άρα θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι άνθρωποι που είναι σε ευπαθείς πομάδες και με σοβαρά νοσήματα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί. Είμαστε θωρακισμένοι όταν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι. Η μόλυνση μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή αλλά το θέμα είναι να αποφευχθεί η νοσηλεία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις