Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς και η Άκια Σταμάτη του σπιράλ επισκέφθηκαν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο

Ο Πέτρος Ψωμάς και η Άκια Σταμάτη του σπ...

Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση επί σοβαρών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος

Τα γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης σπιράλ του Πέτρου Ψωμά, στο πλαίσιο των συναντήσεων της δημοτικής παράταξης με επιστημονικούς φορείς της πόλης. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν στο Δήμο Πατρέων και τους δημότες του και επί των οποίων το Επιμελητήριο διαθέτει γνώση, άποψη και εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Θανάσης Πετρόπουλος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Σπύρος Σπυρόπουλος υποδέχτηκαν τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Άκια Σταμάτη και συζήτησαν μαζί τους, παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου που είναι ταυτόχρονα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ ως συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Περιβάλλον.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ που αφορούν την αύξηση του πράσινου στην πόλη, την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, την αντισεισμική θωράκιση της Πάτρας, το ζήτημα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανάδειξη οάσεων πρασίνου, την αξιοποίηση περιαστικών περιοχών της Πάτρας (αναμόρφωση του δασυλλίου, μονοπάτια στο Παναχαϊκό, Πλατανόδασος κ.α.), τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων δημοτικών πάρκων κλπ.

Οι εκπρόσωποι του σπιράλ ενημερώθηκαν για τις άριστες σχέσεις και τις κοινές πρωτοβουλίες των Επιμελητηρίων που εδρεύουν στην Πάτρα, καθώς και για τη δημιουργική επικοινωνία μεταξύ ΓΕΩΤΕΕ, Πανεπιστημίου Πατρών και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αντιθέτως διαπιστώθηκε η απουσία επαφής με τον Δήμο Πατρέων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον καθοριστικό ρόλο που ο Δήμος Πατρέων οφείλει να παίζει ακόμα και σε τοπικά θέματα που δεν αποτελούν αποκλειστική του αρμοδιότητα, ενώ και ο απαραίτητος μητροπολιτικός χαρακτήρας της Πάτρας αποτέλεσε σημείο ταύτισης απόψεων. Ο Θανάσης Πετρόπουλος είχε την ευκαιρία, τέλος, να επαναλάβει την πάγια άποψή του πως «ένα δέντρο τη μέρα αν φυτεύαμε, σε δέκα χρόνια η Πάτρα θα ήταν μία πράσινη πόλη» με τον Πέτρο Ψωμά να αποδέχεται να συμπεριλάβει την –απλή, μα τόσο ουσιαστική- πρόταση στο προεκλογικό πρόγραμμα του σπιράλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις