Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Που εντοπίζεται η μεγαλύτερη ακρίβεια - Τι λένε οι ιδιοκτήτες supermarket - ΒΙΝΤΕΟ

Που εντοπίζεται η μεγαλύτερη ακρίβεια - ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Προϊόντα επηρεάζονται εμμέσως ή αμέσως από τον πόλεμο

Πολλά είναι τα προϊόντα που επηρεάζονται εμμέσως ή αμέσως από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν είναι μόνο οι πρακτικοί λόγοι που κάνουν Ρωσία αλλά κυρίως Οκρανία να δυσλειτουργούν ως προς τις εξαγωγές, αλλά ακόμη και τα αντίμετρα της Δύσης για να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο.

Τα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, όπως ο αποκλεισμός από το σύστημα swift και άλλες κυρώσεις καθιστούν απαγορευτική την Ρωσική αγορά. Η Ουκρανία έτσι κι αλλιώς έχει παγώσει εξαιτίας του πολέμου στα εδάφη της. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, τα προϊόντα που εισάγονταν από τις χώρες αυτές να είναι σε σημαντική έλλειψη.

 Στα ράφια των supermarket, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Εμπορικό Διευθυντή της «Ανδρικόπουλος» ΑΒΕΕ, Χαράλαμπο Ανδρικόπουλο, ανατιμήσεις εντοπίζονται στα ζυμαρικά και στα άλευρα, όπως επίσης και στα ηλιέλαια. Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτεροι σιτοβολώνες στον κόσμο, άρα ειδικά τα παράγωγα του σιταριού μοιραία εμφανίζονται αυξημένα στα ράφια. 

Σημαντικό ρόλο για την κατάσταση που διαμορφώνεται, παίζει και το ενεργειακό κόστος που έχει ανέβει αρκετά. Επιπλέον οι πρώτες ύλες που χρειάζονται για να συσκευαστούν τα προϊόντα έχουν επίσης αυξημένες τιμές και αυτό μεταφέρεται στην τελική τιμή.

Ο Χάρης Ανδρικόπουλος μιλά στο thebest.gr για τα αίτια της ακρίβειας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις