Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κρύο μέχρι τη Δευτέρα- Έως 8 το θερμόμετρο στην καλύτερη περίπτωση

Πάτρα: Κρύο μέχρι τη Δευτέρα- Έως 8 το θ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας

Με τσουχτερό κρύο συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», στην Αχαΐα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου

«Η ισχυρότατη ψυχρή εισβολή, για τα δεδομένα της εποχής «Φίλιππος», συνεχίζει να επηρεάζει την χώρα μας, με χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα αλλά και με τσουχτερό κρύο. Μπορεί στην Αχαΐα τα φαινόμενα να εκδηλώθηκαν μόνο κατά την διάρκεια της περασμένης Τετάρτης με χιονοπτώσεις έως και σε ημιορεινές περιοχές (500-600μ.), όμως το έντονο κρύο θα παραμείνει έως και την προσεχή Δευτέρα» αναφέρει στο thebest.gr o Γεωλόγος-προγνώστης Νικόλας Σερέτης.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, μέχρι και την Τρίτη 15 Μαρτίου

Σάββατο 12/3: Ηλιοφάνεια στην πόλη της Πάτρας με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-8°C και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4bf και πρόσκαιρα στην περιοχή του Ρίου έως 6bf τις βραδυνές ώρες.

Υπαρκτή ξανά η πιθανότητα για πρόσκαιρες παροδικές χιονοπτώσεις μέσα στην ημέρα (από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες) σε χαμηλά υψόμετρα στο ανατολικό τμήμα του νομού (ανατολικότερα του Ρίου) καθώς και στο νότιο τμήμα του που συνορεύει με την Ηλεία και την Αρκαδία.

Κυριακή – Δευτέρα 13 & 14/3: Ηλιόλουστες αλλά πολύ κρύες καιρικές συνθήκες στο σύνολο της Αχαΐας. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην πόλη της Πάτρας από 0-8°C την Κυριακή και από 2-11°C την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 2-3bf και μόνο στην περιοχή του Ρίου θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5-6bf το πρωϊνό της Κυριακής και κατά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι σε προάστια της πόλης οι ελάχιστες θα είναι έως και 2°C χαμηλότερες ενώ σε τμήματα της πεδινής δυτικής Αχαΐας έως και 4°C πιο κάτω από τις προαναφερθείσες τιμές.

Τρίτη 15/3 – Τέλος Ερχόμενης Εβδομάδας:  Γενικά βελτιωμένος καιρός χωρίς φαινόμενα και με σταδιακή άνοδο του υδραργύρου μέρα με την ημέρα με τις μέγιστες τιμές του να κυμαίνονται στα επίπεδα των 13-15°C.

Δείτε το διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας, όπου φαίνονται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που διατηρούνται έως και την ερχόμενη Δευτέρα με βαθμιαία μεν συγκρατημένη δε,  ανοδική τάση της θερμοκρασίας και γενικά βελτιωμένο καιρό μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις