Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εγκρίθηκε το Ψήφισμα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στα Νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Εγκρίθηκε το Ψήφισμα για τους εργαζόμενο...

Ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας το οποίο απαιτεί να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση του το βράδυ της Τετάρτης 2/3/2022 που έγινε δια ζώσης, ενέκρινε, ομόφωνα, το ακόλουθο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί με την πρωτοβουλία και τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των αντίστοιχων Σωματείων και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στα Νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στις σχολές και στα Νοσοκομεία, για να μη ζουν κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία», στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα στην πόλη μας απειλούνται με απόλυση πάνω από 150 καθαρίστριες στα Νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους στο τέλος Μάρτη, καθώς και 90 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Πατρών, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το Μάη.

Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων, των ασθενών, των φοιτητών, όλου του λαού, από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, προχωρά στην απόλυσή τους και στη μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες, έχοντας πάρει «πάσα» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που διατήρησαν στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς «ομηρίας» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα, τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα σε σχολεία, σχολές και Νοσοκομεία. Η εμπειρία δείχνει ότι η είσοδος εργολάβων στην καθαριότητα, σημαίνει περαιτέρω απολύσεις, απληρωσιά, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίηση, κλεμμένα ένσημα ΒΑΕ και τριετίες, χειρότεροι όροι δουλειάς, ελλιπής καθαριότητα των κρίσιμων υπηρεσιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

•             Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.

•             Να μην μπουν εργολάβοι στην καθαριότητα Νοσοκομείων και Πανεπιστημίου Πατρών.

•             Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

•             Να γίνουν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, επιπλέον προσλήψεις, ώστε να καλυφτούν τα κενά σε όλες αυτές τις κρίσιμες υπηρεσίες και δομές.

Συμμετέχουμε στις δράσεις που έχει αποφασίσει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, από κοινού με τα Σωματεία των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

1) 4/3/2022 στις 12:00πμ, παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ.

2) 9/3/2022 στις 12:00πμ, συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με σωματεία των καθαριστριών.

3) 11/3/2022 στις 11:00πμ., παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

4) 15/3/2022 στις 18:30 μμ, παν-πατραϊκό συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις