Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται η κακοκαιρία Μπιάνκα: Πώς θα "χτυπήσει" την περιοχή μας

Έρχεται η κακοκαιρία Μπιάνκα: Πώς θα &qu...
Νικόλας Σερέτης

Η πρόγνωση του καιρού για το προσεχές τριήμερο έως και τη Δευτέρα, από τον προγνώστη Νικόλα Σερέτη

Βαρομετρικό χαμηλό έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται στον κόλπο της Γένοβας. Μέσα στην ημέρα θα κινηθεί Α-ΝΑ προς την Αδριατική θάλασσα και από εκεί στο ύψος του κεντρο-βόρειου Ιονίου. Από εκεί θα αποκτήσει μια Α-ΒΑ πορεία διασχίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα και εν συνεχεία θα περάσει από το ΒΑ Αιγαίο, από όπου αναμένεται και να αποχωρήσει από τον Ελλαδικό χώρο κατά την διάρκεια της Δευτέρας. 

Αυτή η ύφεση θα είναι και η αιτία της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές αλλά και σε τμήματα της κεντρο-βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας και της πόλης της Πάτρας για το ερχόμενο τριήμερο αναμένεται να είναι η εξής:

Σάββατο 26/2: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις αρχικά ασθενούς έως μέτριας έντασης από τις απογευματινές και μετέπειτα ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται παράλληλα στα ορεινά σε μεγάλα υψόμετρα άνω των 1500-1600 μέτρων. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5-14°C και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4bf.

Κυριακή 27/2: Κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις με έμφαση στο διάστημα μεταξύ μεταμεσονύκτιων και πρώτων πρωϊνών ωρών οπότε και αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος των φαινομένων. Ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος μέχρι και το τέλος της ημέρας. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ορεινή ζώνη του νομού Αχαΐας σε υψόμετρα άνω των 900-1100 μέτρων κατά Μ.Ο. Σε κάμψη η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 8-12°C και οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 τοπικά και έως 7bf στην περιοχή του Ρίου.

Δευτέρα 28/2: Τα προγνωστικά μοντέλα συνηγορούν σε επικράτηση άστατου καιρού με κατά περιόδους βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού σε υψόμετρα άνω των 700-900 μέτρων κατά Μ.Ο. Θερμοκρασία από 7-12°C και άνεμοι μεταβλητοί 3-4bf.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις