Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Άνθρωπος -πληθυντικός αριθμός ήταν και ο Αλέξανδρος Ίσαρης

Σία Αναγνωστοπούλου: Άνθρωπος -πληθυντικ...

H δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Αλέξανδρου Ίσαρη

Σε δήλωσή της για την απώλεια του Λογοτέχνη Αλέξανδρου Ίσαρη η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνει: Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος,  μια ‘’εμπύρετη’’ προσωπικότητα  της διανόησης, της συγγραφής, της ποίησης, της ζωγραφικής, της μετάφρασης, της γραφιστικής, ο Αλέξανδρος  Ίσαρης έφυγε από τη ζωή, σε μια μέρα ακρωτηριασμένη από τη βαρβαρότητα του πολέμου. Ίσως αυτή η χρονική τυχαιότητα της απώλειας του, να σηματοδοτεί παράδοξα το τέλος μιας εποχής που ακόμα είχαμε την τύχη να περνούν από δίπλα μας, στους δρόμους της πόλης,  άνθρωποι -πληθυντικοί αριθμοί.

Άνθρωπος -πληθυντικός αριθμός  ήταν και ο Αλέξανδρος Ίσαρης . Από την εξπρεσιονιστική ανατομία των σωμάτων στη ζωγραφική του, μέχρι τις λατρευτικές μεταφράσεις του στον Ρίλκε,  στον Μούζιλ, στον Μπύχνερ, στον Πέτερ Χάντκε, στον Τόμας Μπέρνχαρντ  και τα βραβευμένα δικά του πονήματα, διέσχισε με μια εκπληκτική λεπτότητα σχεδόν όλους  τους χώρους της τέχνης.

Σε αποχαιρετούμε αγναντεύοντας με το βλέμμα την Τήνο, που θα είναι ο τελευταίος τόπος  που διάλεξες να κατοικήσεις και ίσως να απαντήσουμε κάποια φορά, αντί για σένα, στην ερώτηση των ανθρώπων εκεί,  ‘‘Εσείς δεν είστε που αγοράσατε έναν τάφο στον Πύργο;’’»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις