Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βήμα - βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Βήμα - βήμα η επιστροφή στην κανονικότητ...

Τι αλλάζει με τα ράπιντ τεστ των ανεμβολίαστων

Παρελθόν θα είναι σε λίγα 24ωρα ένας ακόμη υγειονομικός περιορισμός – οι έξι καθήμενοι ανά τραπέζι στην εστίαση και τη διασκέδαση- της επιδημίας.

Χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την άρση του συγκεκριμένου μέτρου που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καθημερινότητα των εμβολιασμένων οι οποίοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους προαναφερθέντες χώρους. Πρόκειται για μια απόφαση που οδηγεί ακόμη πιο κοντά στη σχεδόν κανονική, όπως τη γνωρίζαμε, λειτουργία των καταστημάτων με μουσική και χωρίς ωράριο, για τα οποία δόθηκε το πράσινο φως από Επιτροπή και κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τάση της μόνιμης άρσης των περιορισμών, που μας συνόδεψαν τα τελευταία δύο χρόνια, απαντάται πλέον σε διάφορες χώρες και δίνει έναυσμα σε άλλες να βαδίσουν ταχύτερα ή αργότερα προς την μεταπανδημική εποχή. Η Σουηδία, για παράδειγμα, κατήργησε σχεδόν όλους τους περιορισμούς της πανδημίας και σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για τη λοίμωξη Covid-19, παρόλο που η πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παραμένει υψηλή - περίπου 2.200 ασθενείς νοσηλεύονται, σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το τρίτο κύμα την άνοιξη του 2021. Στην ίδια πορεία βρίσκεται και η Δανία, παρότι καταγράφει καθημερινά 40.000 με 50.000 κρούσματα, δηλαδή περίπου το 1% του πληθυσμού της, αλλά χωρίς αυξημένες νοσηλείες. Την επίσπευση της κατάργησης των περιορισμών δρομολογεί και το Ηνωμένο Βασίλειο – ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δομές υγείας και είναι προαιρετικό για την εστίαση και το λιανεμπόριο το υγειονομικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις