Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η Bakalaros Group παρουσιάζει τον Costa Coffee

Η Bakalaros Group παρουσιάζει τον Costa Coffee

Το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο στην Ελλάδα εντάσσει στο portofolio του ένα κορυφαίο Coffee brand που έχει τη γεύση της… αισιοδοξίας

H Costa Coffee, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, πασίγνωστη για την ιδιαίτερη γεύση της, η οποία είναι απόρροια των υψηλών ποιοτικών standards και της αυστηρής διαδικασίας διαλογής των κόκκων του καφέ, είναι η νεά προσθήκη στο portofolio προιόντων της Bakalaros Group, της Πατρινής εταιρείας που τιμήθηκε τον περασμένο Ιούλιο με το βραβείο «Greek Business Champion» στα Βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

Το λανσάρισμα της Costa Coffee συνδέεται με τη συνολική στρατηγική της Bakalaros Group, να αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη Total Beverage εταιρεία, αλλά και με τον στόχο της να αναδειχθεί στον καλύτερο Coffee Partner, ανοίγοντας νέους δρόμους και στην υπόθεση «καφές», επιλέγοντας μια πασίγνωστη υπογραφή με μακρά ιστορία και σημείο εκκίνησης το Λονδίνο του 1971.

Η ΠΟΡΕIΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΠΑΚΑΛAΡΟΣ Α.Ε. ΣΤΗΝ BAKALAROS GROUP

Συζητώντας με τον κύριο Δανελάτο, του ζητήσαμε να μας αναφέρει την πορεία και την εξέλιξη της εταιρείας, στην ομάδα της οποίας βρίσκεται πάνω από μία δεκαετία. «Η εξέλιξη της Bakalaros group είναι βασισμένη στη διαρκή προσπάθεια για ανανέωση και διεύρυνση τoυ Oμίλου, στόχος του οποίου είναι να «προηγείται» όπως λέει και το μότο του, το οποίο συναντάμε γραμμένο στον στόλο των φορτηγών του.

Η Bakalaros Group αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της Μπακαλάρος Α.Ε., που ιδρύθηκε στην Πάτρα από τον Κωνσταντίνο Μπακαλάρο το 1980. Από τότε έως σήμερα η εταιρεία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο σημείων, ανθρώπων και υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται στην εμπορία και διανομή ζύθου, οίνου, αναψυκτικού και ποτού, ενώ το 2021 υποδέχθηκε στο portfolio του το brand του Costa Coffee και τη συλλογή με τα προϊόντα καφέ που αυτό περιλαμβάνει. Η εταιρεία σε όλη της τη διαδρομή αναπτύσσει συνεχώς τη δραστηριότητα, τις γεωγραφίες και τα μεγέθη της, όντας πλέον το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο στην χώρα. Με την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών FMCG στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικών τοπικών προμηθευτών στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να ικανοποιούν όλα αυτά τα χρόνια τις προσδοκίες και τις ανάγκες της αγοράς.

Η Bakalaros Group εμπορεύεται πάνω από 2.200 κωδικούς προϊόντων και παραδίδει απευθείας, με έναν στόλο 100 οχημάτων, σε 5.500 μοναδικά πραγματικά σημεία, που η ομάδα πωλήσεων επισκέπτεται και «αφουγκράζεται». Οι συνολικές εγκαταστάσεις των κέντρων διανομής & Logistics πανελ[1]λαδικά καλύπτουν στεγασμένη έκταση 23.000 τ.μ., ενώ σε λιγότερο από μία δεκαετία, δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν ακόμα 6 περιφερειακά κέντρα διανομής και Logistics, εξυπηρετώντας πλέον τα ¾ της χώρας. Με 6 κέντρα εξυπηρέτησης και διανομής σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Μεσσηνία η Bakalaros Group δικτυώνει τους συνεργάτες της και τα προϊόντα τους με την αγορά και τον τελικό καταναλωτή.»

Πρωταγωνιστές σε περίοδο κρίσης

Η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου είναι συνεπής με το όραμά του. Αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και συνέπεια είναι οι αξίες που διέπουν το μοντέλο λειτουργίας του και προσδιορίζουν τις σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές του. Με ένα σύνολο ανθρώπων που καθημερινά επιδιώκουν τη δημιουργία εξαιρετικών αποτελεσμάτων και ένα εύρος δραστηριοτήτων που σταθερά αναπτύσσεται, στόχος είναι να προστίθεται αξία σε όλη την αλυσίδα.

Η Bakalaros Group είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και μιας πολύ συγκεκριμένης στρατηγικής που μελετήθηκε, σχεδιάσθηκε και εφαρμόσθηκε μέσα στο εξαιρετικά ανασφαλές και μεταβλητό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, που σε μια δεκαετία δοκίμασε τα αντανακλαστικά όλων μας. «Η δύναμη, που στήριξε όλους τους ανθρώπους στην Bakalaros Group να αντιμετωπίσουμε το περιβάλλον αυτό, είναι η πεποίθηση μας, ότι η κρίση μπορεί και γεννάει ευκαιρίες.

Πιο συγκεκριμένα, όλων των ειδών οι δυσκολίες θα πρέπει να ενεργοποιούν τα δημιουργικά αντανακλαστικά μας, ώστε να διαχειριζόμαστε την κατάσταση όχι σαν πρόβλημα, αλλά σαν πρόκληση. Και εγώ προσωπικά από αυτό αντλώ έμπνευση και δύναμη» σχολιάζει ο Απόστολος Δανελάτος. «Ειλικρινά, δεν ξέρω αν είμαστε οι πρωταγωνιστές σε μια περίοδο κρίσης με την έννοια του τιμητικού αυτού χαρακτηρισμού. Νιώθω όμως ότι θα αγωνιστούμε πρώτοι για να διατηρήσουμε την θέση, που με πολύ δουλειά και συλλογικό όραμα κατακτήσαμε. Και ξέρω ότι από τη θέση αυτή θα μπορούμε να μεγαλώσουμε τις προοπτικές και τις συνεργασίες μας με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα μας κάνουν να προηγούμαστε. Για εμένα η πρόκληση στην ανάπτυξη μιας εταιρείας δεν είναι να στεκόμαστε ψηλά, αλλά να κοιτάμε μακριά. Αυτό με εμπνέει και ως στέλεχος της Bakalaros Group, αλλά και ως άνθρωπο».

 

Το μότο #προηγείται

Το μότο της εταιρείας, σε οτιδήποτε κάνει, το οποίο διατρέχει και εκφράζει όλη της την δραστηριότητα, είναι γραμμένο στην σηματοποίηση και τα οχήματα του στόλου της και είναι η λέξη “προηγείται”.

 «Στην Bakalaros group πιστεύουμε ότι κάποιος προηγείται όχι γιατί απλά είναι μπροστά από τους άλλους. Προηγείται αυτός, που είναι εκεί πριν τους άλλους. Βρίσκεται μπροστά για να προλάβει την ανάγκη του πελάτη, βρίσκεται μπροστά για να βρει λύση για τους συνεργάτες, βρίσκεται μπροστά για να δει πρώτος αυτό που χρειάζεται ο καταναλωτής. Με αυτό τον τρόπο θέλει και μπορεί να #προηγείται»

Το νέο Business Unit στο Group, η εμπορική ανάπτυξη του Costa Coffee

Η φιλοσοφία του Costa Coffee και των ανθρώπων του συνοψίζεται στη φράση: Μια διαρκής αναζήτηση για ολοένα και καλύτερο καφέ.

Το λανσάρισμα του Costa Coffee συνδέεται άμεσα με τη συνολική στρατηγική να αποτελεί η Bakalaros group μια Total Beverage εταιρεία. Η προσθήκη αυτή έρχεται ως απόδειξη της δέσμευσής της να εξελίσσεται και να προσφέρει μοναδικά προϊόντα στους πελάτες και τους καταναλωτές, απόλυτα εναρμονισμένα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους. Το νέο Business Unit στο Group, η εμπορική ανάπτυξη του Costa Coffee σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από την προσθήκη ενός brand καφέ. Η φιλοδοξία της Bakalaros group είναι να γίνει ο καλύτερος Coffee Partner, έχοντας στα χέρια της ένα ποιοτικό και αναγνωρίσιμο προϊόν.

H Bakalaros Group έχει την αποκλειστική διανομή του Costa Coffee για τους νομούς Αχαΐας-Ηλείας-Ζακύνθου-Αιτωλοακαρνανίας-Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας. Η διανομή αφορά: -την επαγγελματική συσκευασία (κόκκους καφέ) για τα καταστήματα εστίασης με την παροχή και επαγγελματικών μηχανών και μύλων άλεσης -την κάψουλα και αλεσμένο καφέ για το σπίτι που αφορά στα Super Market & Mini Market που τα παρουσιάζουνε στο ράφι τους, καθώς και εταιρείες-γραφεία που έχουν δικές τους μηχανές καφέ και θέλουν να προμηθευτούν κάψουλες καφέ.

‘Ενας καφές με Λονδρέζικο αέρα

Η ιστορία του Costa Coffee ξεκίνησε το 1971 όταν οι Ιταλοί Sergio και Bruno Costa έφτασαν στο Λονδίνο με έναν μοναδικό στόχο: να κάνουν τον τέλειο καφέ μέρος της καθημερινής ζωής. Ανοίγουν ένα μικρό μαγαζί που καβουρδίζουν τους κόκκους και δεσμεύονται να βρουν την καλύτερη ποιότητα καφέ.

Ήταν τότε που οι αδελφοί Costa έκαναν 112 τυφλές δοκιμές σε επιλογές καφέ, μέχρι να δοκιμάσουν μία αρκετά καλή για να είναι το signature blend τους. Χάρη στην επιμονή και την αισιοδοξία τους ότι θα τα καταφέρουν γεννήθηκε το Costa Coffee Signature Blend που δικαιωματικά πλέον λέγεται… η γεύση της αισιοδοξίας.

Το ονόμασαν Mocha Italia και παραμένει το signature blend μας μέχρι σήμερα. Το Signature Blend είναι ο τέλειος συνδυασμός και η ισορροπία μεταξύ των λεπτεπίλεπτων κόκκων Arabica και των ισχυρών κόκκων Robusta, καβουρδισμένοι αργά και με ακρίβεια, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κόκκοι διατηρούν την μεστή γεύση τους, το πλούσιο άρωμα τους και την απαλή υφή τους.

H εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη καθιστά τον καφέ Costa Coffee μοναδικό στο είδος του καθώς μόνο 1 στους 20 κόκκους της παγκόσμιας παραγωγής καφέ πληροί τις ποιοτικές προδιαγραφές για να επιλεγεί ως πρώτη ύλη για τον Costa. Και η αυστηρή διαδικασία διαλογής δεν σταματά εδώ, καθώς 100% των κόκκων που επιλέγονται φέρουν την πιστοποίηση Rainforest Alliance.

Η τέλεια κούπα καφέ

Ο Coffee Expert της Bakalaros Group, Ανδρέας Μυρωνίδης εξηγεί πώς η Bakalaros Group σκοπεύει να φτάσει στην τέλεια κούπα καφέ.

«Έχοντας εκπαιδευτεί στον Specialty Coffee Association (SCA), κάτοχος του Coffee Diploma System του SCA και σύντομα Authorised SCA Trainer (AST) και με την μακρόχρονη εμπειρία μου στο χώρο του καφέ, θα μοιράζουμε ακόμα περισσότερες γνώσεις, αλλά και πιστοποιήσεις παγκοσμίου βεληνεκούς του SCA, στα νέα Βarista Training Center όπου ετοιμάζονται στα Showroom μας στην Πάτρα και το Αγρίνιο. Στόχος μας είναι η τέλεια κούπα καφέ, η νόστιμη κούπα καφέ, σε όλα μας τα σημεία σε οποιαδήποτε περιοχή/νομό/πόλη δραστηριοποιούμαστε.

Με συνεχείς εκπαιδεύσεις σε όλους τους baristi των συνεργατών μας, με τον συχνό ποιοτικό έλεγχο σε κάθε μας μηχανή, την καθοδήγηση με ενιαίες γραμμές στην συνταγή του καφέ μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σερβίρουμε και να απολαμβάνετε τον Costa Coffee. Ο κόσμος του καφέ είναι πραγματικά τεράστιος και απίστευτα όμορφος. Ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και πιο αισιόδοξο, παρασκευάζοντας μια νόστιμη κούπα καφέ με την γεύση αισιοδοξίας του Costa Coffee».

Μπακαλάρος Α.Ε. 7ο Χλμ. Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου, bakalaros.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά