Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο δρόμος των κινητοποιήσεων δεν είναι μονόδρομος…

Ο δρόμος των κινητοποιήσεων δεν είναι μονόδρομος…
Κατερίνα Σολωμού

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού, αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δημοτικής συμβούλου με την παράταξη "Πρωτεύουσα Ξανά", καθηγήτριας Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπρόεδρος του Σώματος, Κατερίνα Σολωμού ανέφερε πως «η απόφαση της Δημοτικής αρχής για κινητοποίηση στην Αθήνα και η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας σε δεύτερο χρόνο μόνο σεβασμό δεν δείχνει στο ύψιστο όργανο της πόλης, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Φυσικά και πρέπει να διεκδικούμε από τις κυβερνήσεις αυτά που πιστεύουμε ότι μας αναλογούν με κάθε τρόπο, ωστόσο ο δρόμος των κινητοποιήσεων δεν είναι μονόδρομος. Θα πρέπει να απαλείψουμε εμμονές και σύνδρομα περασμένων δεκαετιών, λανθασμένων πολιτικών, χαμηλών προσδοκιών και στενών οριζόντων.

Άλλες πόλεις , όπως Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Γιάννενα κάνουν βήματα μπροστά και εμείς απλώς παρακολουθούμε…

Χάνονται ευκαιρίες λόγω ιδεοληψιών να γίνει η Πάτρα, η Πρωτεύουσας της Νότιας Ελλάδος.

-Πρέπει να αναδειχθεί ως πόλη του πνεύματος, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού αλλά και ως πόλη του Αγίου Ανδρέα. Να γίνει μια πόλη που θα εξελίσσεται διαρκώς.

-Όλοι λένε ναι στην ευρωζωνικότητα, το 5G, τις νέες τεχνολογίες, το Patras IQ, που θα κάνουν την Πάτρα μια έξυπνη πόλη και η σημερινή δημοτική αρχή το αρνείται.

-Η καθημερινότητα των πολιτών είναι εφιαλτική: Χωρίς λειτουργικούς δρόμους και πεζοδρόμια σε πολλές συνοικίες, με εγκλωβισμένους οδηγούς σε ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος.

-Η καθαριότητα σε ελλειπή κατάσταση.

-Υποδομές, όπως η ολοκλήρωση της εγκατάστασης για το φυσικό αέριο, η έλευση του τρένου, η νέα μαρίνα, το παραλιακό μέτωπο, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει και αναρωτιέμαι πότε θα ολοκληρωθούν άραγε;

-Το έργο της ανάπλασης του κέντρου της Πάτρας ήδη ευρίσκεται σε αδιέξοδο. Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση  για να μην χαθεί η χρηματοδότηση και το έργο οδηγηθεί στις καλένδες.  Ένα έργο με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης 24μήνες το οποίο όμως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 31/12/2023.

Μπορεί η πανδημία να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα την τελευταία διετία, αλλά η Πάτρα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε μεγάλες εκδηλώσεις, διεθνή συνέδρια.

Θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι φορείς, Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, ΕΑΠ, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο ΟΕΒΕΣΝΑ, ο ΣΚΕΑΝΑ, ο Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος και να διεκδικηθούν οργανώσεις και εκδηλώσεις και να διαφημιστεί η Πάτρα.

Αυτά και πολλά άλλα….

Φυσικά και πρέπει συνεχώς να διεκδικούμε. Όμως, πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το ύψιστο όργανο της πόλης που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο όπου πρώτα συζητούνται τα θέματα και αποφασίζονται οι δράσεις που πρέπει να γίνουν και όχι κατόπιν εορτής.

Η παράταξη Πρωτεύουσα Ξανά, αν και διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, στηρίζει με κάθε τρόπο οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην Πάτρα, άρα και την κινητοποίηση, θεωρώντας  το πλαίσιο διεκδίκησης ημιτελές καθώς απουσιάζουν κρίσιμα ζητήματα για την πόλη και τις προοπτικές της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις