Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε 45 ημέρες η δημοπράτηση του ΚΕΤχ- Στην τελική ευθεία

Πάτρα: Σε 45 ημέρες η δημοπράτηση του ΚΕ...

Έχουν επικαιροποιηθεί οι μελέτες και έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες του νέου κτηρίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προ κήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου του ΚΕΤχ. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός 1,5 μήνα από τις «Κτιριακές Υποδομές», μαζί με άλλα τέσσερα αστυνομικά μέγαρα σε όλη τη χώρα, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με αφορμή την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής να εγκριθεί από το Σώμα η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς, έχουν επικαιροποιηθεί οι μελέτες και έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες του νέου κτηρίου που θα κατασκευαστεί ενώ έχει αποφασιστεί να γίνουν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή των Συνόρων και για να μην επιβαρυνθεί το Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας.

Για τις αλλαγές που θα επέλθουν στην περιοχή η Δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών. Όπως αναφέρει η «Γνώμη» το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις στην Αθήνα και στην Πάτρα προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤχ, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα όχι μόνο των αστυνομικών αλλά και όλης της πόλης, καθώς το υπάρχον κτήριο της Ερμού δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση μέσω Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα και θα καταλάβει το αριστερό τμήμα του στρατοπέδου ΚΕΤχ, όπισθεν του σχολείου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εγκριθεί από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, θα έχει αυτόνομη είσοδο, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων της στρατιωτικής μονάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις