Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Kατριόνα Μπάλφε: Την αγαπήσαμε στο «Outlander», θα τη δούμε στα Oscars λόγω «Belfast»;

Kατριόνα Μπάλφε: Την αγαπήσαμε στο «Outl...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η 42χρονη ηθοποιός από το Δουβλίνο και διασημότερο πρώην super model της Ιρλανδίας είναι ήδη υποψήφια για βραβείο SAG

Ψηλή, γαλαζομάτα, με κορμί «λαμπάδα» καθιερώθηκε ως tv star και τιμήθηκε με σημαντικά βραβεία για το ρόλο της «Κλερ» στην εξαιρετικά δημοφιλή, ιστορική σειρά φαντασίας «Outlander». (Αν τη δεις στο Netflix εθίζεσαι μεμιάς, το επιβεβαιώνουμε). Με ρούχα εποχής, μας παρέσυρε με έναν παράφορο και περιπετειώδη έρωτα που διανύει τους αιώνες «βουτώντας» απολαυστικά στους σκωτσέζικους μύθους.

Outlander

Outlander

Η Κατριόνα Μπάλφε αναμένεται όμως το 2022 να στοιχηθεί στην πρώτη γραμμή της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Παίζει με άπιαστη, γλυκιά εκφραστικότητα πλάι στον ωραίο Τζέιμι Ντόρναν, σε μια από τις κορυφαίες και πιο συγκινητικές ταινίες της χρονιάς. Το ασπρόμαυρο «Belfast» πρώτευσε ήδη στις υποψηφιότητες των «Χρυσών Σφαιρών» αποκομίζοντας τελικά βραβείο σεναρίου, ενώ η Κατριόνα Μπάλφε διεκδικεί τώρα διάκριση β γυναικείου ρόλου στα SAG Awards. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές. Με σκηνικό μια φτωχική γειτονιά, όπου οι θρησκευτικές φατρίες και οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν χτίσει μια βάναυση πραγματικότητα, ένα αγοράκι επιμένει να αισιοδοξεί και να ονειρεύεται. Στην ουσία η ιστορία είναι τα βιώματα του ίδιου του σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα από την ιδιαίτερη πατρίδα του και τη σχέση με την οικογένειά του.

Belfast

Belfast

Με τους συμπρωταγωνιστές της

Με τους συμπρωταγωνιστές της

H πορεία της

 Η Κατριόνα Μπάλφε γεννήθηκε πριν 42 χρόνια στο Δουβλίνο και σπούδασε θέατρο, αλλά το πρώτο της επάγγελμα ήταν το μόντελινγκ αφότου την ανακάλυψαν σε σούπερ μάρκετ. Εμφανίστηκε σε καμπάνιες και πασαρέλες της ελίτ της διεθνούς μόδας (Chanel, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Alexander McQueen, Balenciaga, Givenchy, Marc Jacobs, Bottega Veneta, Oscar de la Renta  κ.α.)  και έγινε το πιο ονομαστό και περιζήτητο μανεκέν που έβγαλε ποτέ η Ιρλανδία, ώσπου το 2006, έχοντας πλέον μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, να εξασφαλίσει ένα μικρό ρολάκι στην κομεντί «Ο διάβολος φορούσε Prada». Την τελευταία οκταετία λόγω του σήριαλ «Outlander» κέρδισε την πολυπόθητη αναγνωρισιμότητα, το 2019 παντρεύτηκε το μουσικό σύντροφό της ενώ πρόσφατα έγινε μητέρα ενός γιου. Με καταπληκτική σιλουέτα και υπέροχο γούστο ξέρει να δεσπόζει στο κόκκινο χαλί. Οι ειδικοί και τα media του σινεμά προβλέπουν πως το όνομά της θα παίξει στα φετινά Οσκαρ.

Στην πασαρέλα

Στην πασαρέλα

Στο Vanity Fair

Στο Vanity Fair

Στο W

Στο W

Με το σύζυγό της στο κόκκινο χαλί

Με το σύζυγό της στο κόκκινο χαλί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View