Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κανένας ασθενής με «Όμικρον» στις ΜΕΘ των δυο νοσοκομείων

Πάτρα: Κανένας ασθενής με «Όμικρον» στις...

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Σταθερά αυξανόμενος είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας. Μάλιστα στα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων που εφημερεύουν παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μεγάλη επισκεψιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο στο πανεπιστημιακό νοσοκομειό προσήλθαν για να ελεγχθούν 64 άτομα που επιβεβαιωμένα νοσούν από covid και άλλα 61 ύποπτα. Οι 22 από αυτούς εισήχθησαν για νοσηλεία.

Αναλυτικά, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου λειτουργούν πλέον έξι κλινικές κορωνοϊού, μέχρι σήμερα νοσηλεύονται  104 ασθενείς, δυο παιδιά στην παιδιατρική κλινική και 12 διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αντίστοιχα, στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας νοσηλευόνται 55 άτομα στις κλινικές και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στα θετικά στοιχεία πάντως προσμετράτε το γεγονός ότι δεν έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα δεν υπάρχει εισαγωγή ασθενούς που να έχει προσβληθεί από την μετάλλαξη «Όμικρον». Όλοι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στα δυο νοσοκομεία έχουν προβληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Υψηλή θετικότητα στους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test

Την Δευτέρα στο Επιμελητήριο Αχαϊας πραγματοποιήθηκαν 338 rapid tests, εκ των οποίων τα 48 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 189 με 35 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα  135 με 30 θετικά, στα Καλάβρυτα ελήφθησαν 114 δείγματα από τα οποία τα 23 ήταν θετικά και στο Αίγιο έγιναν 188 rapid με 43 θετικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις