Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα οι ψηφοφορίες για τα νέα προεδρεία σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Σήμερα οι ψηφοφορίες για τα νέα προεδρεί...

Συνεδριάζουν δια ζώσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας- Τα σενάρια και οι επικρατέστεροι

Σήμερα, Κυριακή στις 11:00 το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη εκλογή των μελών του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας, δίνεται όμως και η δυνατότητα σε όσα μέλη του σώματος δεν μπορούν να παραβρεθούν, να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει την δυνατότητα να ξεπεραστούν πιθανά εμπόδια που θέτει η υγειονομική κατάσταση και να τηρηθεί η απαιτούμενη απαρτία του σώματος, ενώ ενδεχόμενες απουσίες περιφερειακών συμβούλων δεν αναμένεται να αλλάξουν τους συσχετισμούς της ψηφοφορίας.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να αλλάξει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Ν. Φαρμάκης αναμένεται να προτείνει, την περιφερειακή σύμβουλο Ηλείας και δικηγόρο Αμαλιάδας Μαρία Μπίλια. Ο νυν πρόεδρος, Τάκης Παπαδόπουλος φέρεται ότι θα κληθεί ν’ αναλάβει άλλη θέση.

 

 

Αλλαγές και στον Δήμο Πατρέων

Στις 11:30 το πρωϊ, συνεδριάζει δια ζώσης και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, για να εκλέξει και αυτό με τη σειρά του, το Προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα προεδρεύσει ο πλειοψηφών σύμβουλος Χρήστος Κορδάς. Ο δήμαρχος κρατά μέχρι την τελευταία στιγμή τα χαρτιά του κλειστά, για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία βρισκόταν ο Παναγιώτης Μελάς.

Η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου θα προτείνει για νέα θητεία στη θέση της αντιπροέδρου την Κατερίνα Σολωμού, η οποία έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά της ακόμα και ως προεδρεύουσα του συμβουλίου όταν της έχει ζητηθεί.

Η παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου, θα απέχει της ψηφοφορίας για τη διαδικασία εκλογής προέδρου, αφού στην ουσία επιλέγεται από το ΚΚΕ και ορίζεται από την παράταξη του δημάρχου. Τη θέση του γραμματέα του συμβουλίου κατέχει ο σύμβουλος της παράταξης Παπαδημάτου, Ανδρέας Νικολάου.

Η Ώρα Πατρών, ωστόσο, αναφέρει ότι δεν θα στηρίξει για πρόεδρο τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως είχει κάνει με τον Παναγιώτη Μελά, γιατί "η λειτουργία του, δεν ήταν αυτή που επιβάλλει ο θεσμός, δηλαδή αντικειμενικότητα, πληρότητα, σεβασμό στις αποφάσεις, ίσες αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις, θεματοφύλακας των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ δεν έφερε νέο κανονισμό λειτουργίας".

Για την Οικονομική Επιτροπή θα στηρίξει τον Γιάννη Τσιμπούκη και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Γιάννη Λάμπρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις