Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matt...

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, η  Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά τους προγράμματα στη χώρα μας.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Διαμαντής, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα διοικητικά και ακαδημαϊκά στελέχη.

Ο κ. Lodge ξεναγήθηκε στους χώρους του υπερσύγχρονου campus στο Μαρούσι και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δια ζώσης ένα πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον διεθνών προδιαγραφών. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης ακολούθησε παρουσίαση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν με τον Πρέσβη οι δραστηριότητες του Κολλεγίου, οι στρατηγικοί του στόχοι, οι υφιστάμενες εκπαιδευτικές του σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που συμβάλλουν σημαντικά στην βρετανική διακρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς και ο ρόλος της Βρετανικής Πρεσβείας στην διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.    

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να είμαι εδώ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ένα εξαιρετικό ίδρυμα. Οι εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάρα πολύ σημαντικές και ο ρόλος που παίζει το Κολλέγιο σε αυτές είναι μεγάλος.  Οι υψηλές προδιαγραφές και η αριστεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και των προγραμμάτων σπουδών και των εγκαταστάσεων που προσφέρει, ενισχύουν σημαντικά τις σχέσεις αυτές. Εύχομαι και στο μέλλον η βρετανική εκπαίδευση να συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας, αλλά και στην υποστήριξη ταλαντούχων νέων Ελλήνων, που επιθυμούν να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να επιτύχουν στη ζωή τους».

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, δήλωσε εκ μέρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: «Είναι μεγάλη μας χαρά σήμερα να υποδεχθούμε εδώ τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Lodge, στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. Οι εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μ. Βρετανίας είναι παλιές, πολύ γνωστές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Πρέσβης συζητάει μαζί μας για τα θέματα της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, γιατί το Κολλέγιό μας είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός οργανισμός στην Ελλάδα σε TNE (transnational education) φοιτητές και επομένως, συμβάλλουμε σημαντικά στο γεγονός ότι πολλά Ελληνόπουλα – συμπληρωματικά με αυτά που πηγαίνουν στη Μ. Βρετανία – μένουν εδώ και αποκτούν βρετανική εκπαίδευση ζώντας στην πατρίδα τους, την Ελλάδα».    

Δείτε το video με τις δηλώσεις και στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο παρακάτω link: 

https://youtu.be/6ViCvUdmQWQ

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά