Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφτασε στον ποδηλατόδρομο- Αποζημίωση ζητά ο ανάδοχος του έργου- Πάει πίσω ξανά;

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφτασε στον ποδηλατό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς

Ζημιές από την κακοκαιρία έχει υποστεί ο ποδηλατόδρομος που βρίσκεται υπό κατασκευήν στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας. Πρόκειται για ένα έργο που οι Πατρινοί αναμένουν εδώ και αρκετό καιρό και το οποίο ήδη έχει πάρει παρατάσεις με την τελευταία προθεσμία για την παράδοσή του να λήγει σε έξι μήνες περίπου από σήμερα. Ωστόσο εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την  περιοχή δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις με νέες παρατάσεις.

Ο λόγος; Το κύμα της θάλασσας κατά την θεομηνία που μετέτρεψε την πόλη σε μια απέραντη λίμνη, έφτασε μέχρι τα έργα του ποδηλατόδρομου προκαλώντας φθορές οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν «πονοκεφάλους» στη Δημοτική Αρχή. Οι ζημιές που έγιναν όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής  Χρήστος Κορδάς δεν είναι μεγάλες. Ωστόσο ο ανάδοχος του έργου έχει ζητήσει αποζημίωση για αυτές και για το θέμα θα αποφανθεί ειδική επιτροπή

«Πράγματι έχει ζητηθεί αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν γίνει ή για τις πρότερες εργασίες. Έτσι λέει ο νόμος και μία επιτροπή διαπιστώνει τις ζημιές που έχει υποστεί το έργο. Η επιτροπή κοστολογεί τις ζημιές καθώς αυτή η αποζημίωση θα δοθεί μέσω προγράμματος. Το έργο του ποδηλατοδρόμου εντάσσεται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ενώ τα ποσά που δίνονται ως αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μικρά» αναφέρει ο κ. Κορδάς.

Όπως εξηγεί, «το έργο δε θα μείνει πίσω. Ότι  υπάρχει ζημιά, υπάρχει.. αλλά είναι ελάχιστη. Από τα 30 χλμ του έργου,  πρόβλημα υπάρχει στα 30 μέτρα. Το κύμα έφτασε στον ποδηλατόδρομο και χρειάζεται κάποιο τοιχίο για να στυλωθεί, αυτό όμως δεν έχει σχέση με το έργο το οποίο προχωράει. Οι οποίες ζημιές δεν επηρεάζουν τη συνολική εικόνα του, Η προθεσμία  για  παράδοσή του  περίπου λήγει σε έξι μήνες.  Αν δεν προκύψει κάποιο ζήτημα ή κάποιο απρόοπτο, δεν θα έχουμε πρόβλημα στην παράδοσή του».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις