Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πότε βελτιώνεται ο καιρός- Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και πότε πέφτουν χιόνια- Η άνοιξη έρχεται από το Φεβρουάριο

Πάτρα: Πότε βελτιώνεται ο καιρός- Πώς θα...

Πρόγνωση από τον προγνώστη- μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο

Βελτίωση του καιρού θα προβλέπεται για την Πάτρα μετά τις έντονες και ακραίες βροχοπτώσεις.

 Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο προγνώστης- μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος, με εμπειρία 40 ετών στις προγνώσεις, «η αυριανή μέρα, το Σάββατο είναι το τέλος των ισχυρών και ακραίων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που σημειώνεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και άνω που θα διαρκέσουν από 12- 18 ώρες, ωστόσο από τα 1.000 έως τα 1.200 μέτρα θα έχουμε χιονόπτωση, χωρίς χιονόστρωση και διάρκεια από 6- 12 ώρες.  κάτω από τα 1.000 μέτρα, θα έχουμε χιονόνερο.  

Το προβλεπόμενο ύψος βροχής για αύριο ενισχύεται για την Πάτρα στα 60 και τοπικά στα 70 χιλιοστά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγγίζει στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και 80 χιλιοστά. Ωστόσο παράλληλα   θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι στον Πατραϊκό, 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ανοιχτά του Αράξου, νότια και βόρεια 7 γεμάτα και τοπικά 8.

Σήμερα είμαστε στη διαδικασία να επεκτείνουμε την πρόγνωση για το διάστημα μέχρι 14 ημέρες έως και 30 ημέρες (μία πρόβλεψη)  Από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα και με μεγάλη πιθανότητα μέχρι τέλος του έτους, στη Δυτική Ελλάδα επιστρέφει ο βοριάς. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, από 5- 7 βαθμούς. Η θάλασσα θα έχει θερμοκρασία 18-19 βαθμούς. Έχουμε μία αλληλεπίδραση θάλασσας και ξηράς και δε θα λείψουν οι συννεφιές τις βραδινές- πρωινές ώρες ενώ δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές, μικρής χρονικής διάρκειας. Το φαινόμενο οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ξηράς και θάλασσας.

Ο καιρός θα βελτιωθεί την Κυριακή ενώ από την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία  θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση που θα φτάσει 2-3 βαθμούς. Η μέγιστη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα θα είναι 13-14 βαθμούς. Η ελάχιστη θα παρουσιάσει μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει την ερχόμενη εβδομάδα τους 4 με 5 βαθμούς ενώ στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6-7 βαθμούς. Το μέγεθος διαφοράς της ελάχιστης με τη μέγιστη θα γίνεται και λόγω της ηλιοφάνειας αλλά και της ξαστεριάς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη εβδομάδα η διαφορά θα γίνει μεγαλύτερη.

Την επόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο  αναμένεται πάλι μία μεταβολή του καιρού με διαδοχικά κύματα ψύχους, κυρίως στην κεντρική και βόρεια αλλά και ανατολική Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων, μικρής διάρκειας, ακόμα και στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για χιονοπτώσεις τριών- έξι ωρών κυρίως κατά τις  βραδινές- πρώτες πρωινές ώρες όπου έχουμε μικρότερη θερμοκρασία. Το δεύτερο 15ημερεο του Δεκεμβρίου η διάρκεια της νύχτας γίνεται μεγαλύτερη και ασκεί επίδραση στην ημερήσια διακύμανση της θερμοκρασίας».

 

Εποχική πρόβλεψη

«Ο φετινός ο χειμώνας στο σύνολο του φαίνεται πιο θερμός, ωστόσο το τελευταίο 15ημερο του Δεκεμβρίου και το πρώτο του Ιανουαρίου θα έχουμε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τον υπόλοιπο χειμώνα. Από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Άρα συμπεραίνεται ότι φέτος ο χειμώνας θα είναι πρόωρος και μάλιστα και μέχρι και 15 Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες θα είναι σε φυσιολογικές τιμές και λίγο πιο κάτω. Από εκεί και πέρα θα έχουμε, από το δεύτερο ήμισυ σταδιακή άνοδο, και κυρίως το Φεβρουάριο προβλέπεται η θερμοκρασία θα είναι πολύ πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές, 5-7 βαθμούς. Τα χειμωνιάτικα κύματα κακοκαιρίας θα είναι πολύ λιγότερο. Φέτος λοιπόν θα έχουμε πρόωρη άνοιξη ενώ  χειμώνας φέτος είναι αντίθετος με το περσινό οπού είχαμε δυο μεγάλα κύματα στις 15 Ιανουάριο και τις 15 Φεβρουαρίου»λέει ο κ. Θεοδοσόπουλος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις