Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στις 18 Ιανουαρίου κληρώνει για την εξυγίανση της Καλλιμάνης

Στις 18 Ιανουαρίου κληρώνει για την εξυγ...

Ποιοι καθορίζουν την τύχη της εξυγίανσης

Στην κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης προς έγκριση από το Πολυμελές Πρωτοδικείου Αιγίου προχώρησε η Καλλιμάνης. Το σχέδιο εξυγίανσης εφόσον εγκριθεί θα ανοίξει και τυπικά τον δρόμο για την πώληση της εταιρείας στον τουρκικό όμιλο τροφίμων, Dardanel. Η συζήτηση της συμφωνίας ενώπιον του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 18 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αναβολή επ’ αυτής ή άλλη αντίθετη εξέλιξη έως τότε.

Ήδη στη διάρκεια του 2021 και συγκεκριμένα στο τέλος Αυγούστου υπογράφηκε σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης του συνόλου των επιχειρηματικών απαιτήσεων των τραπεζών προς τη Dardanel, και εκκρεμούσε η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης προς τη Δικαιοσύνη. 

Αρνητικά ίδια κεφάλαια 63 εκατομμύρια και δάνεια 65 εκατ. ευρώ που αγοράζουν οι Τούρκοι με κούρεμα
 
Με τη συγκεκριμένη κίνηση το δικαστήριο καλείται να εξυγιάνει τη χειμαζόμενη τα τελευταία χρόνια βιομηχανία, η οποία στο τέλος του 2020 είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 63,14 εκατομμυρίων ευρώ, με το σύνολο των υποχρεώσεων της να ανέρχεται στα 79,43 εκατ. ευρώ κατά την ίδια χρονική περίοδο. Από αυτά, τα 65,17 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε δανειακές υποχρεώσεις και 5,9 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ενώ εκκρεμούν σε βάρος της εταιρείας και λοιπές υποχρεώσεις 8,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία της εταιρείας τόσο αυτήν που βρίσκεται στο Αίγιο όσο και εκείνην που βρίσκεται στη Λευκάδα, επιβαρύνεται με προσημειώσεις υποθήκης ύψους 78,3 εκατ. ευρώ. 


Επιβάρυνση με μόλις το 10% των δανείων της Καλλιμάνης για τη Dardanel
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν ήδη συνάψει η Καλλιμάνης με τη Dardanel, η δεύτερη δημιούργησε θυγατρική στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συμφωνία να ορίζει ότι θα αποκτήσει τα δάνεια της Καλλιμάνης στο 10% της αξίας τους, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι η τουρκική πλευρά θα καταβάλει περί τα 6,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η εν Ελλάδι θυγατρική, Dardanel Greece που ιδρύθηκε, προχώρησε στις 6 Οκτωβρίου στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5,55 εκατ. ευρώ, το οποίο πλέον ανέρχεται στα 6,05 εκατ. ευρώ.

Ποιοι καθορίζουν την τύχη της εξυγίανσης
Την τύχη της συμφωνίας εξυγίανσης καλείται να κρίνει το 78% των πιστωτών της Καλλιμάνης για το σύνολο των απαιτήσεων προς την εταιρεία, καθώς και για ποσοστό 92,59% από τις εμπράγματες εξασφαλίσεις της επιχείρησης. Το Δημόσιο από την πλευρά του οφείλει να συναινέσει με ποσοστό 6,26%, ενώ ο ΕΦΚΑ καλείται να συναινέσει για ποσοστό οφειλών 6,26%. Το Δημόσιο θα πρέπει επίσης κατά ποσοστό 7,4% να συναινέσει επί των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων απαιτήσεων της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι η Dardanel Onentas Gida Sanayi έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Δραστηριοποιείται στη συσκευασία ψαρικών όπως είναι ο τόνος σε κονσέρβα καθώς και άλλων τροφίμων σε κονσέρβα όπως σαρδέλες, σκουμπρί, ενώ διαθέτει και κωδικούς όπως είναι οι κατεψυγμένες ψαροκροκέτες, κατεψυγμένες γαρίδες και ο σολωμός, συναφείς προϊόντικές κατηγορίες με αυτές της Καλλιμάνης.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις