Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Σοφία Μπεκατώρου συμμετέχει σε ειδική εκδήλωση του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Η Σοφία Μπεκατώρου συμμετέχει σε ειδική ...

Με θέμα "Βήματα προς την εξάλειψη της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ενηλίκων προς τα παιδιά" - Την Τρίτη 7/12 στις 18.00

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ειδική εκδήλωση του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με τίτλο "Βήματα προς την εξάλειψη της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ενηλίκων προς τα παιδιά".

Η εκδήλωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 6 μ.μ. και θα μεταδοθεί διαδικτυακά και ζωντανά μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Facebook με ταυτόχρονη αναμετάδοση από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και τις Υπηρεσίες Βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες, σκηνοθέτες, εκπρόσωποι του κινήματος #metoo και δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους και η Ολυμπιονίκης και ψυχολόγος Σοφία Μπεκατώρου.

Με αφορμή την ταινία “My Uncle Tudor” της Olga Lucovnicova, η οποία διαγωνίζεται στο πρόγραμμα KIDS & DOCS, το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνει την συγκεκριμένη εκδήλωση όπου πρόκειται να συζητηθούν οι σημαντικές πτυχές του ζητήματος (η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης, προτεινόμενες θεσμικές ενέργειες, η ενημέρωση των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, της κοινωνίας, ο ρόλος των ΜΜΕ, ο κώδικας δεοντολογίας όσων κινηματογραφούν άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση κλπ).

Το ντοκιμαντέρ της Olga Lucovnicova αποτελεί ένα εξαιρετικό σχόλιο πάνω στη θεματική. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 4/12 στην ψηφιακή πλατφόρμα (online.olympiafestival.gr) και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας προτρέπεο όλους να την δουν, προκειμένου να παρακολουθήσουν καλύτερα τη συζήτηση.

Της συζήτησης θα προηγηθεί η μετάδοση βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, στο οποίο συνομιλούν οι διαγωνιζόμενες στο Τμήμα KIDS & DOCS του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας Olga Lucovnicova (My Uncle Tudor) και Βάνια Τέρνερ (Girlhood), με θέμα τις κακοποιητικές συμπεριφορές των ενηλίκων προς τα παιδιά, τα ηθικά διλήμματα που τίθενται κατά την κινηματογράφηση τέτοιων θεμάτων και τη θεραπευτική δύναμη του κινηματογράφου.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ (κατά αλφαβητική σειρά των ομιλητών):

•             «Εκπαιδευτικοί στην πρώτη γραμμή - Δημιουργώντας και υποστηρίζοντας προγράμματα πρόληψης της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στο σχολείο». Δρ Μαργαρίτα Γερούκη, Εκπαιδευτικός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Jyväskylä Φινλανδίας.

•             «Από το βιασμό της σιωπής στην αποκάλυψη και την αλληλεγγύη». Αλεξάνδρα Κορωναίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, π. Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου.

 •            «Η δύναμη για την αλήθεια και η δύναμη της αλήθειας», Σοφία Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκης, Ψυχολόγος.

•             «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα ελλείμματα και διλήμματα της ελληνικής πραγματικότητας».

Δρ Γεώργιος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, π. Πρόεδρος της Επιτροπής Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική βία και εκμετάλλευση.

•             «Παιδική κακοποίηση και δημοσιογραφία: από την κλειδαρότρυπα στην ενημέρωση», Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφος, συνιδρύτρια της πλατφόρμας The Manifolde Files.

•             «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

Έλενα Ράπτη, Bουλευτής A' Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

•             «Καταγράφοντας το τραύμα: ενσυναίσθηση και δεοντολογία», Βάνια Τέρνερ, σκηνοθέτρια, δημοσιογράφος.

•             «Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα», Πασχάλης Τσαρούχας, ηθοποιός, συγγραφέας, Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

*Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παντελής Παντελόγλου, Αναπληρωτής   Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την ευγενική παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture