Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρίο: «Μάχη» για την οδό Αναπαύσεως που έκλεισε- «Κύριοι, αφήστε τις δικαιολογίες και λύστε αλλιώς το θέμα» λένε οι κάτοικοι

Ρίο: «Μάχη» για την οδό Αναπαύσεως που έ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής

Έντονη φαίνεται πως είναι η αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων της περιοχής του Ρίου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου λόγω της οδού Αναπαύσεως η οποία έκλεισε από το Πανεπιστήμιο μετά από καταγγελία στο Δήμο για την επικινδυνότητα του δρόμου.

Ρίο: Το Πανεπιστήμιο έκλεισε την οδό Αναπαύσεως αλλά οι κάτοικοι διέλυσαν το πορτόνι- Έξαλλος ο πρύτανης

«Με έκπληξη και αγανάκτηση είδα σήμερα το πρωί φράχτη στην οδό Αναπαύσεως στο Ρίο. Κύριοι αρμόδιοι  του Δήμου, του Πανεπιστημίου και της εκκλησίας η οδός αυτή δίνει πρόσβαση στο νεκροταφείο, στη στάση και στο Πανεπιστήμιο όπως θα πρέπει να γνωρίζετε. Με ποιο δικαίωμα την παρεμποδίζετε;» αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, κάτοικος περιοχής.

Και συνεχίζει: «Πως θα πάνε οι ηλικιωμένοι στο νεκροταφείο;  Tους αναγκάζετε να περπατήσουν χιλιόμετρα. Τους δημότες και τους φοιτητές  που χρησιμοποιούν την στάση του λεωφορείου τους αναγκάζετε και αυτούς να περπατήσουν χιλιόμετρα...ή να σκαρφαλώνουν φράχτες.

Με λίγα λόγια η οδός Αναπαύσεως είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Για την ιστορία κατά καιρούς το Πανεπιστήμιο έχει επιχειρήσει να μπλοκάρει την οδό Aναπαύσεως. Δικαιολογίες του Πρύτανη ή του Δήμου ότι ένας πολίτης διαμαρτυρήθηκε δεν φαντάζει λογικό επιχείρημα. Πολλοί άλλοι διαμαρτύρονται για το αντίθετο. Αν θεωρείτε ότι η διέλευση οχημάτων είναι επικίνδυνη να διευθετήσετε το θέμα όπως προβλέπεται (σήμανση, βελτιωτικά έργα, πεζόδρομος κ.λπ.) και όχι με φράχτες στην άσφαλτο παρεμποδίζοντας την πρόσβαση των πολιτών».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας ανέφερε στο thebest.gr τα παρακάτω: 

«Λυπάμαι ειλικρινά. Ο Δήμος μου είχε κάνει καταγγελία ότι έπρεπε να τον φράξω  γιατί έχουν γίνει ατυχήματα. Είχε προηγηθεί καταγγελία από κάποιον πολίτη στον Δήμο. Το Πανεπιστήμιο συμμορφώθηκε και τοποθέτησε ένα πορτόνι το οποίο οι κάτοικοι κατέστρεψαν χθες, την ίδια ημέρα που μπήκε δηλαδή» λέει. Μία πράξη που δείχνει πως αντιλαμβάνεται η πόλη το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Προφανώς δεν θα κινηθώ δικαστικά εναντίον κανενός αλλά πρέπει να το φτιάξω πάλι. Είχα ειδοποιήσει εδώ και δύο μήνες τον Πρόεδρο του διαμερίσματος, τον κληρικό της ενορίας. Μόνο λύπη γι΄αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι ζητούν και τι περιμένουν από εμένα κάποιοι. Θέλουν να πάει φυλακή ο πρύτανης;

Στη διάθεσή σας είναι όλη η αλληλογραφία μου, ένας κάτοικος κατήγγειλε τον δρόμο στο Δήμο και εκείνος με τη σειρά του με εγκάλεσε και μου είπε να τοποθετήσω περίφραξη. Εγώ έβαλα πορτόνι και οι κάτοικοι το κατέστρεψαν. Λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο η πόλη φέρεται στο Πανεπιστήμιο.  Σε λίγο πάω στο δικαστήριο γιατί κάποιος που τράκαρε εκεί, εγκαλεί εμένα. Θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι υπεύθυνος για την Ιπποκράτους και την Παπανδρέου, για το φωτισμό, την καθαριότητα και το πράσινο; Ξέρει η πόλη ότι αυτούς τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνει το Πανεπιστήμιο; Πρέπει το Πανεπιστήμιο να φωτίζει, να καθαρίζει δρόμους και μετά να τρέχουν τον πρύτανη στα δικαστήρια; Αν θέλει η πόλη, ας το κάνει. Είναι όμως αυτή η δουλειά του;» . 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις