Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γ. Καρβέλης: Τι είπε στους γονείς του 15χρονου Κωνσταντίνου – Χάρισε ζωή σε 5 συνανθρώπους

Γ. Καρβέλης: Τι είπε στους γονείς του 15...

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης των οργάνων

Με τους γονείς του 16χρονου Κωνσταντίνου από το Μεσολόγγι, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, είχε επικοινωνία ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Αφού ο κ. Καρβέλης τους εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους,  τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους, δωρίζοντας τα όραγνα του παιδιού τους.

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης των οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί, μάτια, ήπαρ) του 16χρονου Κωνσταντίνου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της ΜΕΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού σε πέντε συνανθρώπους μας.

Η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι οφθαλμοί του Κωνσταντίνου θα πάνε σε συμβατούς λήπτες από την Αθήνα και το ήπαρ σε λήπτη από τη Θεσσαλονίκη.

 
 Ανακοίνωση από το ΠΓΝΠ
Στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείο Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια’’, την  01-11-2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η λήψη ζωτικών οργάνων  από ασθενή 15 ετών από το Μεσολόγγι, μετά από  κατάλληλη προετοιμασία του δότη από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, των Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας.

 Στη λήψη των οργάνων συμμετείχαν,  από το Π.Γ.Ν.Π. ο Δ/ντης της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέας Ηλιάδης, οι Χειρουργοί κ. Ιωάννης Μαρούλης και κ. Κωνσταντίνος Μπουχάγιερ καθώς και οι Οφθαλμίατροι κ. Ιωάννης Φραγκούλης και κ. Ιωάννης Ιατρόπουλος. Από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι γιατροί κ. Κοφινάς και κα Καρακάση και  από το Ωνάσειο  ο κ. Ιερομόναχος, ο κ. Χρυσοστομίδης και ο κ. Μυλωνάς.

Αναισθησιολογικά, η κάλυψη έγινε από τον κ. Αθανάσιο Σέργιο και την κα Στέλλα Αντωνίου.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί ιδιαιτέρως την οικογένεια του άτυχου 15χρονου που υπερβαίνοντας τον πόνο και δείχνοντας εξαιρετική μεγαλοψυχία, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού  της σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί θερμώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

onairnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις