Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ντολμαδάκια και σπανακόπιτα στο δείπνο Μέρκελ - Μητσοτάκη

Ντολμαδάκια και σπανακόπιτα στο δείπνο Μ...

Τι περιελάμβανε το μενού του χθεσινού δείπνου

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο με θέα την Ακρόπολη. Ωστόσο, συζητήθηκαν διάφορα θέματα με «πρώτο πιάτο» -όπως αναμενόταν- την ανταλλαγή απόψεων για την Τουρκία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μέρκελ και Μητσοτάκης συζήτησαν χαλαρά για σειρά από διμερή και διεθνή θέματα.


Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μενού του δείπνου

Κάποτε ήταν τα περίφημα ντολμαδάκια της Μαρίκας, της μητέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κυριαρχούσαν στο μενού στα τραπέζια που έκανε σε ηγέτες ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το δείπνο Μέρκελ-Μητσοτάκη είχε άρωμα από Κρήτη. Για ορεκτικό οι δύο ηγέτες δοκίμασαν καλτσούνια. Στο τραπέζι υπήρχε και ελληνική σπανακόπιτα. Το κυρίως γεύμα περιελάμβανε ψάρι, ενώ συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και ελληνικό κρασί.

Η ιδιωτική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο ολοκληρώθηκε στις 10:45 και δεν παρίστατο κανείς άλλος, πέραν των δύο ηγετών. Αμέσως μετά η Άνγκελα Μέρκελ αναχώρησε από τον Λυκαβηττό με προορισμό ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα της Καγελαρίου την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις