Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα για περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο"

"Να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξε...

Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αγαπητά μας παιδιά,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητοί γονείς,

Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα από άκρη σε άκρη τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η ημέρα αυτή συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που καθοδήγησαν πάντοτε τον εθνικό μας βίο. Συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση στην τυραννία, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Η ιστορική αυτή επέτειος αποτελεί για τον απανταχού ελληνισμό, ημέρα υπερηφάνειας και οφειλόμενης τιμής, σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Ο αγώνας του 1940-1941 είναι η ηρωική προσπάθεια αντίστασης του μικρού απέναντι στον μεγάλο, του αδύνατου απέναντι στον δυνατό, του δικαίου απέναντι στην αδικία.  Οι αγωνιστές στα βουνά της Αλβανίας απέδειξαν ότι κανείς δεν είναι αήττητος και ότι η γενναιότητα και η πίστη στα ιδανικά μπορούν να υπερισχύσουν της δύναμης. Η ομοψυχία και η ενότητα του λαού μας υπερέβησαν τις δυσκολίες και της ανισότητες του αγώνα. «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Φέτος, για άλλη μια χρονιά, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την ημέρα ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας του έθνους μας γίνονται στη σκιά των επιπτώσεων της φονικής πανδημίας, που απειλεί όλη την ανθρωπότητα. Ωστόσο, τούτο δεν περιορίζει καθόλου την εθνική μας υπερηφάνεια και δεν υποστέλλει τη σημαία της δόξας και της τιμής.

Το σχολείο και εμείς οι δάσκαλοι, που η πολιτεία έχει εμπιστευτεί τη μόρφωση των παιδιών μας, έχουμε ιστορικό χρέος να αποτελέσουμε το μοχλό σφυρηλάτησης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης, καθώς και μεγιστοποίησης της διδαχής από τη μεγάλη εθνική επέτειο. Καλούμαστε να συμβάλουμε, ώστε η νέα γενιά να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να βροντοφωνάξει  το δικό της ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία. Καλούμαστε να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα για περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

 

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις