Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει “σφυρίξει” τη λήξη της πανδημίας – Μικροπολιτικό όφελος στη στρατηγική Μητσοτάκη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει “σφυρίξει” τη ...

"Πρέπει ο Μητσοτάκης να αναλάβει την ευθύνη"

Τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού για τη διαχείριση της πανδημίας έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “δημιούργησε κλίμα εφησυχασμού” και ότι “είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “αν είχαμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αν είχαμε περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ένα σοβαρό εμβολιαστικό πρόγραμμα, μία καμπάνια που να έπειθε τους πολίτες, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτά τα χάλια” και εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του γιατί “κάθε εβδομάδα χάνεται σχεδόν ένα χωριό. 300 συμπολίτες μας κάθε εβδομάδα”, όπως είπε.

Επανέλαβε ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, και παρ’ όλα αυτά “βλέπω την κυβέρνηση να έχει ‘σφυρίξει τη λήξη’ της πανδημίας” και να “εκπέμπει κλίμα χαλαρότητας”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “παρακάμπτει τους επιστήμονες” και “εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας” για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο “να πείσει” τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να “αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης. Να φτιάξει το δικό του καθεστώς, γιατί αυτό έκανε”.

Τσίπρας: Πρέπει ο Μητσοτάκης να αναλάβει την ευθύνη
Ερωτηθείς σχετικά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως “για να πείσει μία κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός, πρέπει να έχει αξιοπιστία”. “Εχουμε 15.000 νεκρούς στην πλάτη. Τι έκαναν στην Πορτογαλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δεν έκανε η κυβέρνηση;”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει το δόγμα “ό,τι πουν οι ειδικοί”, ενώ διατύπωσε το ερώτημα “που είναι η dream team που “θριάμβευσε;”.

“Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δημιούργησε κλίμα εφησυχασμού, δεν έδωσε βάρος στο ΕΣΥ και ότι στην όλη του στρατηγική στο ζήτημα της πανδημίας “είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος”.

Το κρίσιμο είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην δημιουργούμε κλίμα εφησυχασμού ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι έχει ευθύνη, κυβερνάει δύο χρόνια τον τόπο, δεν μπορεί να ρίχνει συνεχώς την ευθύνη στους πολίτες και στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να υπάρχουν 11 εκατ. ατομικές ευθύνες για την πανδημία και να μην υπάρχει μονάχα η ευθύνη του πρωθυπουργού. Και πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Τώρα είμαστε χειρότεροι σε σχέση με άλλους, θα αναλάβει αυτή την ευθύνη;”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια: Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται
Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε. Πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών. Αυτή την ώρα που μιλάμε, μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα. Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης… Ένα κύμα ανατιμήσεων τη στιγμή που ο μισθός είναι καθηλωμένος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση…”.

“Γιατί εμμένει η κυβέρνηση σε αυτή τη λογική; Διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εργοδότες”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει πως ‘είναι μία κυβέρνηση εμμονική στο να εξυπηρετεί συμφέροντα, αλλά όχι το συμφέρον των πολλών”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις