Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαντήσεις από την τράπεζα περιμένει ο Πατρινός που του έκλεψαν 11.800 ευρώ μέσω e-banking

Απαντήσεις από την τράπεζα περιμένει ο Π...

Τι λέει ο ίδιος - Πώς λειτούργησαν οι απατεώνες

Οι επιτήδειοι συνήθως λειτουργούν μέσω αποστολής sms όπου ζητάνε από τα θύματά τους προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπέζης, ωστόσο η περίπτωση του κύριου Στατίρη από την Πάτρα είναι διαφορετική. Ξαφνικά το μεσημέρι του Σαββάτου στις 25 Σεπτεμβρίου, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα για μεταφορές χρήματων που πότε δεν είχε εγκρίνει, ούτε επιβεβαιώσει βάζοντας κωδικούς με sms.

 «Στις 25 του Σεπτεμβρίου βλέπω ξαφνικά να έρχονται μηνύματα στο κινητό μου για μεταφορά χρημάτων. Το πέτυχα ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο μήνυμα γιατί δεν το είχα το κινητό μαζί μου και μου έγραφαν ότι έγιναν μεταφορές χρημάτων σε κάποιους λογαριασμούς. Το συνολικό ποσό των χρημάτων ήταν 11.800 ευρώ» υποστήριξε ο Γιώργος Στατίρης.

Είκοσι ημέρες μετά, δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από την τράπεζα πως έκαναν φτερά 11.800 ευρώ με τρεις μεταφορές χρήματων σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να έχει απαντήσει όπως ισχυρίζεται σε sms fishing, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε ποτέ αυτές τις μεταφορές.

«Πως έγιναν αυτές οι μεταφορές χωρίς να δώσω εγώ την έγκρισή μου; Δηλαδή δεν ήρθαν οι κωδικοί OTP (one time password) που έρχονται συνήθως όταν κάνεις μια μεταφορά για να τους βάλεις στο site και να προχωρήσει η διαδικασία. Εμένα αυτοί οι κωδικοί δεν ήρθαν. Έγιναν κατευθείαν οι μεταφορές των χρημάτων. Εμένα αυτό είναι το μεγάλο μου ερώτημα το οποίο το ρωτάω στην τράπεζα και δεν μου απαντούν» συμπλήρωσε ο κ. Στατίρης.

Και τα δύο θύματα έχουν καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και περιμένουν από τις τράπεζες τους απαντήσεις για το αν θα τους επιστραφούν τα χρήματα, που συνολικά ανέρχονται σε 24.100 ευρώ.

Ο κ. Στατίρης έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και περιμένουν από τις τράπεζες τους απαντήσεις για το αν θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

megatv.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις