Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΔΕΗ: Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου- Συρρικνώθηκε το ποσοστό του Δημοσίου

ΔΕΗ: Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κε...

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας. Για ιστορική ευκαιρία, να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης.

Οι μέτοχοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ, υπερψηφίζοντας με ποσοστό άνω του 91% όλα τα θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης. 

Ειδικότερα, η σημερινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 575 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας το ποσοστό του Δημοσίου θα συρρικνωθεί περίπου στο 34%, ενώ εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με τους όρους διάθεσης των 232 εκατομμυρίων προς έκδοση μετοχών.

Η γενική συνέλευση, εξουσιοδότησε επίσης το διοικητικό συμβούλιο για τον προσδιορισμό των όρων της αύξησης κεφαλαίου, περιλαμβανομένων, της δομής της αύξησης, της τιμής των νέων μετοχών, των κατηγοριών των επιλέξιμων επενδυτών που θα μπορούν να συμμετάσχουν, των κριτηρίων κατανομής μεταξύ των διαφόρων επενδυτών στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό που θα εγγραφούν για την απόκτηση των νέων μετοχών, ή με τη θέσπιση προνομιακής κατανομής μετοχών.

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις