Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πώς βρήκε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα- Οι εξετάσεις για το κάταγμα

Πώς βρήκε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι έχει π...

Πώς διαγνώστηκε στην κ. Μπακογιάννη πολλαπλό μυέλωμα, στο αρχικό στάδιο, κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, έναν αιματολογικό καρκίνο. Η ίδια, ψύχραιμη και δυνατή, έγραψε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και να παλεύει, παράλληλα με τη θεραπεία της.

 

Σε εξετάσεις για την επέμβαση στο γόνατο βρέθηκε ο καρκίνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα υγείας της κ. Μπακογιάννη εντοπίστηκε σε έναν από τους συχνούς αιματολογικούς ελέγχους που κάνει, στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας της, μετά την επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε.

Σε έναν από τους ελέγχους αυτούς, ορισμένες από τις τιμές ήταν εκτός των φυσιολογικών ορίων. Μετά από λεπτομερέστερες εξετάσεις, διαγνώστηκε στην κ. Μπακογιάννη πολλαπλό μυέλωμα, στο αρχικό στάδιο, κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος είναι ο γιατρός της

Την κατάσταση της υγείας παρακολουθεί ο καθηγητής αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος.

Σημειώνεται ότι κ. Δημόπουλος είναι από τους σημαντικότερους γιατρούς-μελετητές που με τις δράσεις του έχει οδηγήσει στην καθιέρωση πολλών φαρμάκων για το πολλαπλό μυέλωμα, πρωτοστατώντας στις κλινικές μελέτες που οδήγησαν σε έγκριση των περισσοτέρων νέων φαρμάκων και συνδυασμών τους για τη θεραπεία του μυελώματος.

Πρόσφατα, τον περασμένο Ιούλιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την έγκριση φαρμάκου για το πολλαπλό μυέλωμα στη μελέτη του οποίου ήταν επικεφαλής Έλληνες ερευνητές υπό τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο.

Πηγή: TheToc

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις