Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η κυρία Τεπενδρή πάει σινεμά! Το alter ego του Κωνσταντίνου Κακανιά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η κυρία Τεπενδρή πάει σινεμά! Το alter e...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Ελληνας εικονογράφος της Vogue και των Νew York Times υπογράφει την αφίσα του 62ου ΦΚΘ

Αναπάντεχα κοσμοπολίτικη η φετινή αφίσα του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς έχει πρωταγωνίστρια τη διάσημη «περσόνα» του ζωγράφου, εικονογράφου και multimedia artist Κωνσταντίνου Κακανιά, «κυρία Τεπενδρή». Με βάση το Λος Αντζελες όπου ζει με το σύζυγό του, ο γνωστός καλλιτέχνης που συνεργάζεται με γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμπράξει με κολοσσούς της μόδας όπως Dior, Saint Laurent, Louboutin, ετοιμάζει εκτός από στατικά πόστερ και κινούμενες αφίσες. Η stylish καρτουνίστικη φιγούρα της προοδευτικής μεγαλοκυρίας θα κυριαρχήσει λοιπόν από 4 έως 14 Νοεμβρίου, στη συμπρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός:
«Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω με αυτόν τον τρόπο στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ολόψυχα στη δύναμη του σινεμά, το οποίο ομορφαίνει τη ζωή μας εδώ και 120 χρόνια. Μου έχει λείψει τόσο πολύ ο κινηματογράφος, οι σκοτεινές αίθουσες με τις γιγάντιες φιγούρες, η κίνηση με το φως. Ειλικρινά, είναι τόσο συναρπαστικό… Όσο για την “κυρία Τεπενδρή”, σε αυτή να δείτε πόσο έχει λείψει το σινεμά! Είναι ξετρελαμένη που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη (μια πόλη που έχει μέσα στην καρδιά της, εξάλλου έχει και μια μακρινή θεία που κατάγεται από εκεί) για να δει ταινίες από κοντά, έπειτα από ενάμιση χρόνο αναγκαστικής αποχής».

 Mε σπουδές κλωστοϋφαντουργίας στο Fashion Institute of Technology της Νέας Υόρκης αλλά και μόδας και τέχνης στο Παρίσι, ο Κακανιάς ξεκίνησε την καριέρα του 22 ετών ως εικονογράφος σε διάφορες εφημερίδες αλλά και στη γαλλική και ιταλική Vogue. Το πολυδιάστατο έργο του - σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κεραμικά και animation ταινίες, έχει φιλοξενηθεί σε εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ πολλών άλλων, στην Καθημερινή, στους New York Times και στη Vogue, ενώ έργα του βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές τόσο στο Μουσείο Μπενάκη όσο και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.Παράλληλα, έχει φιλοτεχνήσει τις τοιχογραφίες στο Fanny’s, το εστιατόριο που στεγάζεται στο Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Την κυρία Τεπενδρή, εκπρόσωπο της υψηλής κοινωνίας και του διεθνούς τζετ – σετ την πρωτοσύστησε στο κοινό το 1996 και έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν του μέσα από αυτή κηρύττει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των ομοφιλοφίλων και υποκλίνεται στο greek chic.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View