Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη μίλησε στην Ημερίδα «Ψυχική Υγεία και Τέχνη σε ένα Κόσμο με Ανισότητες»

Η Αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη μίλ...

Η κ. Βίβιαν Σαμούρη κλήθηκε και βράβευσε τη Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Βιολέτα Σιγάλα

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη, παρέστη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στην Ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Τέχνη σε ένα Κόσμο με Ανισότητες» που διοργάνωσε, στον πολυχώρο «Αίγλη» στη Βέσο Μάρε, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος  κ. Σαμούρη ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, εν μέσω πανδημίας της νόσου COVID-19, αποτελεί μια ιδιαίτερη αφορμή, για την ανάδειξη των διαχρονικών δυσεπίλυτων προβλημάτων των πασχόντων και των οικογενειών τους, τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω του κορωνοϊού καθώς και της αύξησης των ψυχικών διαταραχών, που προέκυψαν από τις αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Το ζητούμενο είναι να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσουμε και όχι να το θυμόμαστε μια φορά το χρόνο, όταν είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Πάντα, δυστυχώς, η Ψυχική Υγεία ήταν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος των πολιτικών που εφαρμόστηκαν για την Υγεία στη χώρα, ενώ το 2004 ξεκίνησε η αποδόμησή της, καθώς υιοθετήθηκε η υποτιθέμενη «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» της Ε.Ε., με την οποία έγινε παράδοση της Ψυχικής Υγείας σε ΜΚΟ, με στόχο να απαλλαγεί το Κράτος από την ευθύνη της χρηματοδότησης.

Τα αποτελέσματα αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, που εντάθηκε από το 2014 και μετά, καταγράφονται σήμερα σε δραματικές διαστάσεις, στα ελάχιστα εναπομείναντα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα Ψυχικής Υγείας, όπου επικρατούν απάνθρωπες καταστάσεις.

Τα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα στο χώρο της ψυχικής υγείας έχουν, ειδικά στις μέρες μας, τη μορφή του κατεπείγοντος, γι' αυτό πρέπει να δράσουμε όλοι μας άμεσα, διεκδικώντας ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων στο συγκεκριμένο τομέα, για την ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτικών δομών και της στοχευμένης προνοιακής πολιτικής.

Το κράτος οφείλει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να μη το αφήνει κι αυτό, όπως και πολλά άλλα, στην «κοινωνική ευθύνη» για να μεταθέτει σε άλλους προβλήματα που αυτό είναι αρμόδιο να επιλύει».

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη κλήθηκε και βράβευσε τη Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Βιολέτα Σιγάλα, για την πολυετή προσφορά της στα θέματα της ψυχικής υγείας.

Στις φωτ. διακρίνεται και ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις