Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Bράζει» το Αίγιο- Κλείνουν Δημαρχείο, καταστήματα και δρόμοι

«Bράζει» το Αίγιο- Κλείνουν Δημαρχείο, κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι έχει προγραμματιστεί

Σε κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα για το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες οι δημοτικές παρατάξεις μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλειστά θα παραμείνουν το δημαρχείο, τα καταστήματα, ακόμα και δρόμοι. Στο επίκεντρο βρίσκονται το πρώην ΤΕΙ του Αιγίου, οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ αλλά και η τιμή της σταφίδας

Πήραμε αποφάσεις αντίδρασης- Το Αίγιο δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αιγίου μιλώντας στο thebest.gr, «η πόλη και η περιοχή αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Κάποια από αυτά είναι χρόνια προβλήματα που όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά μεγεθύνονται τον τελευταίο καιρό. Τρία από αυτά είναι το πρώην ΤΕΙ, η τιμή της σταφίδας καιη απόλυση των εργαζομένων της ΕΒΟ.

Σε ό,τι αφορά την ΕΒΟ, εφόσον υπάρχει αντικείμενο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θεωρούμε άδικο να απολύονται εργαζόμενοι, μετά και από τις δεσμεύσεις της Πολιτείας ότι υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη παραγωγή.

Σχετικά με τη σταφίδα είναι δεδομένο ότι υπάρχει χαμηλή τιμή για το προϊόν, ένα προϊόν που κράτησε το Αίγιο και την περιοχή από καταβολής ελληνικού κράτους και υπήρξε ραχοκοκαλιά της οικονομίας στηρίζοντας τις εξαγωγές.

Το ΤΕΙ έρχεται να επιβαρύνει την κατάσταση. Το κράτος και  το Πανεπιστήμιο από τη μια και από την άλλη ο Δήμος είχαν συμφωνήσει εδώ και 20 χρόνια για παραχώρηση εγκαταστάσεων και υπαίθριου χώρου με σκοπό να δημιουργηθούν τέσσερις σχολές στο Αίγιο. Τελικά υπάρχει μία η οποία σύμφωνα με την εισήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών θα κλείσει. Μια σχολή με υψηλά μόρια, που πάει καλά και δεν υπάρχει λόγος να φύγει. Κράτος και Πανεπιστήμιο πήραν τα περιουσιακά στοιχεία από το Δήμο και δεν απέδωσαν τα αντίστοιχα.

Γι’ αυτό πήραμε αποφάσεις αντίδρασής. Εγώ προσωπικά έχω δώσει εντολή στο νομικό τμήμα του Δήμου να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποκατασταθεί με αγωγή όποια ζημιά έχει προκληθεί στο Δήμο.   

Το Αίγιο δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Προχωράμε σε συλλαλητήριο στις 8 Οκτωβρίου. Έχει ήδη οριστεί επιτροπή που αποτελείται από 10 παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να οριστεί το πλαίσιο του διεκδικητικού αγώνα. Προβλέπεται κλείσιμο του δημαρχείου, των καταστημάτων, των δρόμων και αντιδράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τα δίκαια αιτήματα που έχουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις