Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φουλ του κορωνοϊού χορευτικός Σύλλογος στην Πάτρα- Η διασπορά και τα μέτρα

Φουλ του κορωνοϊού χορευτικός Σύλλογος σ...

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Συλλόγου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση για το θέμα

Μέλος παραδοσιακού χορευτικού Συλλόγου της Πάτρας είχε κορωνοϊό αλλά λάμβανε κανονικά μέρος στις πρόβες που έκανε ο Σύλλογος στις αρχές Σεπτέμβρη προκειμένου να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη παράσταση. Παραμένει άγνωστο αν γνώριζε ότι πάσχει και αν είχε ενημερώσει τους υπευθύνους και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου.Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει πολύ μεγάλη διασπορά με πάνω από 20 κρούσματα μεταξύ των μελών που έκαναν πρόβες για παράσταση και βρέθηκαν να νοσούν. Αυτή είναι μια μικρή ιστορία που όμως αφορά τον τρόπο λειτουργίας πολυμελών χορευτικών συλλόγων σε καιρό πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνονται η τα μέτρα που δεν λαμβάνονται.


Το thebest.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Συλλόγου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση για το θέμα το οποίο είναι όπως είπε υπόθεση του Συλλόγου. Τόνισε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά ότι η υπόθεση της διασποράς έγινε πριν από είκοσι περίπου ημέρες. Ωστόσο μέλη του Συλλόγου αναφέρουν ότι οι πρόβες γίνονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και χωρίς μάσκες ενώ άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος μελών του Συλλόγου βρέθηκαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.


Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στο συγκεκριμένο Σύλλογο αλλά και σε άλλους Συλλόγους της περιοχής καθώς εκτιμάται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα ενταθούν οι έλεγχοι και θα υπάρχει πρόβλημα ως προς τη λειτουργία τους. Με βάση τα μέτρα για τον κορωνοϊό οι διδάσκοντες θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Αν δεν το έχουν κάνει πρέπει να προβαίνουν σε rapid test με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο και οι μαθητές άνω των 18 ετών. Στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και να αερίζονται. Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με αποστάσεις 2 μέτρων και αν χρειαστεί να πιαστούν στα χέρια να προηγείται απολύμανση. Θα πρέπει να χορεύουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, αν όμως είναι όλοι εμβολιασμένοι τότε επιτρέπεται η παρουσία 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά. Όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες.
Τηρούνται αυτά τα μέτρα από τους Συλλόγους; Η εμπειρία και οι μαρτυρίες λένε πώς όχι.

φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις