Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που τους κάνουν μήνυση αρνητές – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

 Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταργείται το αυτόφωρο
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία. 

Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις