Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τα «κρυφά» κρούσματα της Αιγιάλειας- Ο ρόλος της Εκκλησίας

Κορωνοϊός: Τα «κρυφά» κρούσματα της Αιγι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ασθενείς παρέμεναν στο σπίτι χωρίς να έχουν ενημερώσει αρμόδιες αρχές

Τεράστια είναι η διασπορά που σημαίνεται σε περιοχές της Αιγιάλειας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Παντελέημονα στην Αιγείρα καθώς αρκετά κρούσματα συνδέονται με το χώρο. Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς έμειναν με συμπτώματα στο σπίτι χωρίς να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές.

Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος Αιγίου κινητοποιήθηκαν προκειμένου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει ελέγχους και να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά και σε τι έκταση. Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν πέντε θάνατοι από κορωνοϊό αλλά και νοσηλείες όπου κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση.

Το τελευταίο 20ημερο παρουσιάστηκε μία μεγάλη έξαρση κρουσμάτων ενώ σημειώθηκε και ένας σημαντικός αριθμός θανάτων

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αίγιου, Σωτήρης Κοίλιας, «σχετικά με την Αν. Αιγιάλεια και τις ενότητες Αιγείρας και Ακράτας, παρουσιάστηκε το τελευταίο 20ημερο μία μεγάλη έξαρση κρουσμάτων ενώ σημειώθηκε και ένας σημαντικός αριθμός θανάτων.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ κάποιοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  Πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατάσταση έπαιξε ρόλο και ο χώρος της εκκλησίας, στον Άγιο Παντελεήμονα Αιγείρας, όπου υπήρχαν κάποιοι αντιεμβολιαστές. Έμαθα ότι κάποιος ψάλτης μάλιστα απεβίωσε ενώ ο παπάς της ενορίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στείλαμε και προς την ΥΠΕ αλλά και τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο επιστολή για να παρθούν μέτρα και να διερευνηθεί τι έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε και πήγε να κάνει ελέγχους. Έτσι έγινε γνωστή η έκταση του προβλήματος. Μέχρι τότε υπήρξαν ασθενείς που απλά έμειναν σπίτι. Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε ότι εστία της διασποράς ήταν η εκκλησία αλλά φαίνεται ότι τα κρούσματα είχαν άμεση σχέση με το χώρο».

Πρόκειται για μία επικίνδυνη τακτική το να μένει κανείς στο σπίτι, χωρίς ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση

Την ανησυχία της εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου σχετικά με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό και μένουν απομονωμένοι στα σπίτια τους έχοντας κάποια συμπτώματα.

Όπως εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται. Ακούγεται ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ασθενών  που μπορεί να μένουν στο σπίτι με πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι πρόκειται για μία επικίνδυνη τακτική το να μένει κανείς στο σπίτι, χωρίς ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση. Μπορεί αυτό να έχει ολέθριες συνέπειες για τον ασθενή που πάσχει. Θα πρέπει να γίνεται διάγνωση και επικοινωνία με θεράποντα γιατρό.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές από συναδέλφους γιατρούς. Μου κάνει εντύπωση από πού μπορεί να προέρχεται η πληροφορία ότι σε κάποιο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν. Άνθρωποι που μένουν σε χωριά της Αχαΐας, που είναι απομονωμένοι, που δεν πάνε πουθενά και αρνούνται τον ιό, τα τεστ, τη διαδικασία, δεν καταγράφονται. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις