Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η Πάτρα υποδέχεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα

Η Πάτρα υποδέχεται το Μητροπολιτικό Κολλ...

Αναγνωρισμένα πτυχία από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια μένοντας στην Πάτρα.

Όταν οι λέξεις «σπουδές» και «απόφαση» μπαίνουν στην ίδια πρόταση, το πρώτο που οφείλεις στον εαυτό σου είναι να ακολουθήσεις τον δρόμο που θα σε οδηγήσει στον τελικό σου προορισμό με τον πιο ασφαλή τρόπο. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, πληρώντας όλα τα κριτήρια, προσφέρει αυτή ακριβώς την ευκαιρία στους μελλοντικούς φοιτητές της Πάτρας και της δυτικής Ελλάδας ευρύτερα.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πάτρας

Πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων (Compostella Group of Universities) στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα διαθέτει περισσότερες από 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς και συνεργάζεται με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω ισχυρά διαπιστευτήρια έρχονται να συμπληρώσουν οι 10 Ακαδημαϊκές Σχολές και τα 70+ σύγχρονα, πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών (bachelors, masters& διδακτορικά) που προσφέρει.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, διαθέτει υπερσύγχρονα Campuses σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα (κέντρο), Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Λάρισα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, επεκτείνει τη δραστηριότητα του, προσθέτοντας το 8ο στη σειρά Campus του στην πόλη της Πάτρας.

Στην Πάτρα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, στο κέντρο της πόλης , στην οδό Ερμού 78.

Εκεί μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα μεγάλο εύρος των επιστημονικών πεδίων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Μερικά από αυτά είναι:

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών που, αξιοποιώντας τις τάσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, εφοδιάζει τους φοιτητές με τις κατάλληλες διοικητικές δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικήσουν ανώτερες διοικητικές θέσεις και να ηγηθούν μιας ομάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Σχολή Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει συνάψει δεσμούς και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και επιφανέστερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ώστε οι φοιτητές, παράλληλα με τις σπουδές τους, να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζουν πραγματικές προκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου και, ταυτόχρονα, χτίζουν το προσωπικό επαγγελματικό τους δίκτυο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρεται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University και, επιπλέον, φέρει τη σφραγίδα του EBEN (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής), από το οποίο είναι πιστοποιημένο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Σχολή Διοίκησης & Σχολή Πληροφορικής

Οι επιστήμες της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών βρίσκονται μόνιμα στο προσκήνιο. Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Computer Science, επικαιροποιείται ετησίως με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και παρέχει συνδυαστική γνώση σε γνωστικά πεδία της επιστήμης όπως Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, Τεχνητή Νοημοσύνη, Λειτουργικά Συστήματα, Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογίες Internet, Προγραμματισμό, Θεωρία Αλγορίθμων και Ασφάλεια Επικοινωνιακών Συστημάτων. Έτσι, οι απόφοιτοι μπορούν αναλάβουν θέσεις εργασίας όπως Προγραμματιστές, Μηχανικοί Λογισμικού με έμφαση σε Διαδικτυακές και Mobile εφαρμογές, Αναλυτές Συστημάτων Πληροφορικής, Μηχανικοί Δικτύων,

Μηχανικοί Ασφάλειας Πληροφοριών, Διαχειριστές και σχεδιαστές Βάσεων Δεδομένων, κ.α. τόσο σε ελληνικές, όσο και σε πολυεθνικές εταιρείες.

Τη δυναμική των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην αγορά εργασίας ενισχύουν και οι πιστοποιήσεις από εταιρίες κολοσσούς όπως Cisco, Oracle, Sap και έγκριτους οργανισμούς όπως ΣΕΠΕ και EC-Council.

Εφαρμόζοντάς τη θεωρία από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στα εξειδικευμένα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας BSc (Hons) Physiotherapy, εφοδιάζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες, καλύπτοντας τη μυοσκελετική, καρδιοαναπνευστική και νευρολογική αποκατάσταση.

Πρόκειται για ένα 4 ετές πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται από το Queen Margaret University και έχει τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπευτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση-ENPHE (European Network of Physiotherapy in HigherEducation).  Προωθεί τη γνώση μέσω της έρευνας και προσφέρει τη δυνατότητα 1000 ωρών κλινικής άσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ψυχολογία

Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology έχει σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS) και, μάλιστα, η επιτυχής ολοκλήρωση του στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε αυτόν. Τα μαθήματα εστιάζουν τόσο τη γενική θεώρηση της ιστορίας της Ψυχολογίας, όσο και στις επιμέρους θεωρίες και προσεγγίσεις και προωθούν την καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι απόφοιτοι αποκτούν τίτλο σπουδών που απονέμεται απευθείας από το University of East London, το οποίο είναι 1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO (Business Leader Magazine), 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του και Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία.

Σχολή Ψυχολογίας & Παιδαγωγικών

Παιδαγωγικά

Η εκπαίδευση συνεχίζει να γοητεύει, πόσο μάλλον όταν αφορά την καθημερινή επαφή με παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη συμβολή στην ανατροφή τους. Προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου της Προσχολικής Αγωγής, το 3ετές BA (Hons) Early Childhood Education είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου της Προσχολικής Αγωγής. Με το πτυχίο που απονέμεται από το University of East London, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κ.α.), καθώς και να συνεργάζονται με χώρους, όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση των παιδαγωγών.

Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Ξενοδοχειακά)

Σχολή Τουρισμού

Η βιομηχανία του Τουρισμού και της Φιλοξενίας αποτελεί για τη χώρα μας μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και δεν παύει ποτέ να αναζητά επαγγελματίες, κατάλληλα εκπαιδευμένους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του. Αυτό ακριβώς κάνει και το πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) Hospitality and International Tourism Management δίνοντας στους αποφοίτους τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας και την ευκαιρία για μια καριέρα στελέχους σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις. Ο τίτλος σπουδών απονέμεται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University και το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τους σημαντικότερους φορείς του κλάδου όπως: Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP), American Hotel&Lodging Educational Institute (AHLEI), Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ).

Διαιτολογία

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το μοναδικό Τμήμα Διαιτολογίας στην Ελλάδα που καλύπτει τόσο το πεδίο της Κλινικής Διαιτολογίας όσο και Διατροφoλoγίας. Οι φοιτητές κάνουν συνεχή πρακτική εξάσκηση στα ειδικά διαμορφωμένα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Κολλεγίου, εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και 28 εβδομάδες κλινική άσκηση σε Νοσοκομεία και κέντρα Διαιτολογίας. Στόχος είναι όχι απλώς να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη διατροφική υγεία, αλλά να καλλιεργήσουν κριτική σκέψη πάνω στις σύγχρονες τάσεις.  Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Dietetics  προσφέρεται από το Queen Margaret University. 

Προπονητική & Φυσική Αγωγή

Με τον κλάδο του αθλητισμού να εξελίσσεται σε μια από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες της χώρας, το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Sports Coaching &Physical Education, απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητισμού που επιθυμούν να βοηθήσουν τους άλλους να αναπτύξουν στο μέγιστο τις αθλητικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους σε κάποιο άθλημα.

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University o fEast London και με βασική προτεραιότητα την επαγγελματική αποκατάσταση, περιλαμβάνει ένα ολόκληρο έτος Πρακτικής Άσκησης (work placement) στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων αθλητικών οργανισμών, φορέων και αθλητικών ομάδων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Πάτρα, Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδος, Λάρισα.

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά