Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Κριτσίνια με τυρί και μαχλέπι

Κριτσίνια με τυρί και μαχλέπι

Δείτε πώς τα φτιάχνουμε

Κριτσινια με μαχλέπι, τυρί, ζυμωμένα με κρασί… Ενδιαφέρον! Καλά το τυρί και το κρασί αλλά το μαχλέπι; Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το καλαμποκάλευρο κάνουν τα κριτσίνια του foodurismo.com αρκούντως τραγανά. Το τυρί δίνει την extra νοστιμιά. Το μαχλέπι χαρίζει την ιδιαιτερότητα του αρώματος και της γεύσης του, αφήνει την χαρακτηριστική του επίγευση. Το foodurismo "αλίευσε" αρκετές συνταγές από τα παλιά τετράδια, έναν ολόκληρο χειμώνα έχουμε μπροστά μας, θα έχουμε υλικό για μαγειρέματα.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 πακέτο) 120 γρ. καλαμποκάλευρο (1 κούπα) 120 γρ. τυρί τριμμένο (1 κούπα) 400 ml λευκό κρασί (2 κούπες) 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το καλαμποκάλευρο, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το μαχλέπι. Ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι. Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το κρασί ζυμώνοντας. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε καθαρή επιφάνεια πλάθετε τα κριτσίνια. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα ζύμης, όσο ένα κάστανο περίπου και το πλάθετε σε κορδόνι. Αδειάζετε τα κριτσίνια σε λαμαρίνα που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Αφήνετε να κριτσίνια του foodurismo.com να κρυώσουν και τα φυλάτε σε μεταλλικό ή γυάλινο βάζο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life