Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πέννες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Πέννες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και...

Δείτε τη συνταγή

Πέννες με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες με πλούσια σάλτσα πέστο.

Ένα από τα πιο ωραία πιάτα με ζυμαρικά και λευκό κρέας.

Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, χρειάζεστε το πολύ μισή ώρα. Είναι ιδανικό για όσους δεν… το έχουν τόσο με τη μαγειρική αλλά και για μέρες που έχετε… στερέψει από ιδέες.

Είναι εντυπωσιακό για μένα πόσο φοβερό συνδυασμό κάνουν το πέστο βασιλικού και το κοτόπουλο.

Σαν να βρίσκει ο έντονος βασιλικός τον καλύτερο καμβά για να ξεδιπλώσει τα αρώματα και τη γεύση του. Το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά κάνουν το πιάτο πιο ενδιαφέρον και πολύ πιο χορταστικό.

Η σάλτσα πέστο με την κρέμα γάλακτος και τις λιαστές ντομάτες κάνουν τις πέννες αρωματικές, γεμάτες πλούσια γεύση και εθιστικές.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

300 γρ. πέννες

200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)

100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

7-8 λιαστές ντομάτες

100 ml λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε το κοτόπουλο αρχικά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για άλλα 6-7 λεπτά. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό.

Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε αλάτι κι όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφει το πακέτο.

Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι που σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε και το πέστο βασιλικού.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσέχουμε το κοτόπουλο να μην στεγνώσει εντελώς κατά το μαγείρεμα, για αυτό έχουμε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά. Θα δείτε ότι η σάλτσα έχει γίνει δεμένη και κρεμώδης. Αδειάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει.

Έχουμε κρατήσει μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο από αυτό για να μην είναι στεγνό το φαγητό μας.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα γάλακτος, θα χρειαστούμε όλο το φλιτζάνι από το ζουμί των μακαρονιών για να πετύχουμε την πυκνότητα της σάλτσας. Σερβίρουμε αμέσως το φαγητό.

Αν θέλουμε τρίβουμε με παρμεζάνα.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο foodurismo.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life