Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 12 Αυγούστου 2021 κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες η Γαλλική κωμωδία «Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα»

Στις 12 Αυγούστου 2021 κάνει πρεμιέρα στ...

Σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβάν και με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη Γαλλίδα κωμικό Ζοσιάν Μπαλασκό

Από την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 θα προβάλλεται στους κινηματογράφους της χώρας μας σε διανομή της Rosebud.21, η Γαλλική ταινία «Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα - Un Tour chez ma Fille».

Το σπίτι του παιδιού μου είναι δυο φορές σπίτι μου! Αυτό τουλάχιστον έρχεται να ισχυριστεί η συνέχεια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας  «Μαμά, Γύρισα», με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη κωμικό Ζοσιάν Μπαλασκό («Για Όλα φταίει το γκαζόν»), η οποία ξεκινάει μια ακόμη ανορθόδοξη αλλά και ξεκαρδιστική συγκατοίκηση...

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η μαμά είναι εκείνη που μετακομίζει! Πέντε χρόνια αφότου χρειάστηκε να φιλοξενήσει εκτάκτως την ενήλικη κόρη της με ...αξέχαστα -και για τις δύο- αποτελέσματα και όσο ανακαινίζεται το διαμέρισμά της, η Ζακλίν αναγκάζεται -προς μεγάλη της χαρά- να μετακομίσει στο σπίτι της άλλης της κόρης, Καρόλ.

Οι «λίγες μέρες», όμως, τελικά γίνονται «λίγοι μήνες» και η Ζακλίν δε δείχνει καθόλου έτοιμη να φύγει: αναδιοργανώνει την κουζίνα, αναλαμβάνει το μαγείρεμα, μονοπωλεί το τηλεκοντρόλ, είναι παντού και ακούει τα πάντα, γενικότερα ήρθε για να μείνει! Έχει, όμως, και τα δικά της μυστικά...

Η -υποψήφια για 7 βραβεία Cesar (τα Γαλλικά Όσκαρ) και βραβευμένη με δύο, ένα εκ των οπoίων τιμητικό για το σύνολο της δουλειάς της στο σινεμά- Ζοσιάν Μπαλασκό, η οποία αναδείχθηκε σε διεθνή σταρ γράφοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στο κλασικό πια «Για Όλα Φταίει το Γκαζόν», πρωταγωνιστεί σε αυτή την ξεκαρδιστική συνέχεια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας «Μαμά, Γύρισα» που ήρθε να μας θυμίσει ότι όσο και να μεγαλώσουμε, όταν έχουμε να κάνουμε με τη μαμά μας, μένουμε πάντα παιδιά!

H 71χρονη πρωταγωνίστρια Ζοσιάν Μπαλασκό μιλώντας για την ταινία και για το πώς αντέδρασε μαθαίνοντας ότι ετοιμάζεται η συνέχεια του «Μαμά, Γύρισα!», είπε πως «ήξερα ότι ο Ερίκ Λαβάν ήθελε να «ξαναβρεί» την οικογένεια αυτή, χωρίς όμως να γνωρίζω αν με υπολόγιζε στα πλάνα του. Όταν μου είπε την ιδέα του, ενθουσιάστηκα γιατί βρήκε τρόπο να τη δομήσει γύρω από την Ζακλίν, την οποία υποδύομαι, μιας και η κόρη που πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία, έχει μετακομίσει στη Βραζιλία για επαγγελματικούς λόγους. Βρήκα φοβερά εύστοχο και διασκεδαστικό το σενάριο γιατί λειτουργεί πολύ με βάση τις παρεξηγήσεις - τις αραδιάζει τη μια μετά την άλλη, συγκεκριμένα!

Η ηρωίδα μου Ζακλίν αυτά τα πέντε χρόνια που έχουμε να τη δούμε, πιστεύω είναι πια λιγότερο αφελής και περισσότερο ελεύθερη, παίρνει τα πράγματα πιο πολύ στα χέρια της ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάνει επιλογές που ενοχλούν τους πάντες και καταλήγουν σε τεράστια λάθη. Αλλά γενικά είναι πιο δυναμική!»

Στο ερώτημα ότι είναι η τρίτη φορά που η Μπαλασκό υποδύεται τη μητέρα της Ματίλντ Σενιέ, είπε, “φαίνεται ότι έχουμε «κλειδώσει» στους ρόλους μητέρας-κόρης. Σε λίγο θα αρχίσουμε να το πιστεύουμε! (γέλια) Το διασκεδαστικότερο όλων, όμως, είναι ότι, παρά την ηλικία μου, ευτύχησα να ζήσω και πάλι τη στιγμή στην οποία συμπρωταγωνιστώ με ηθοποιό που υποδύεται τη … δική μου μαμά! Η Λιν (Ρενό) έφερε μαζί της την απαράμιλλη ενέργειά της και τη θετική της διάθεση. Και η ερμηνεία της σκιαγραφεί ιδανικά και τον δικό μου ρόλο: καταλαβαίνουμε πως η Ζακλίν, που μονίμως έχει την εντύπωση ότι είναι η μόνη που έχει δίκιο, γίνεται ξανά παιδί μπροστά στη δική της μητέρα”.

Τον παρτενέρ της, στην ταινία υποδύεται ο Ντιντιέ Φλαμάν.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβάν

Σενάριο: Εκτόρ Καμπεγιό Ρέγιες, Μπρουνό Λαβάν, Ερίκ Λαβάν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ματίλντ Σενιέ, Ζερόμ Κομαντέρ, Φιλίπ Λεφέβρ.

Επίσης παίζουν οι Line Renaud, Jean-François Cayrey, Sébastien Castro, Jean-Michel Lahmi, Alexandra Lamy.

Διάρκεια: 88  λεπτά

Διανομή: Rosebud .21.

Ενδεχομένως η ταινία να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

To φιλμ παίχθηκε στη Γαλλία στα τέλη του περασμένου Ιουνίου με ικανοποιητική προσέλευση θεατών, ωστόσο με αρκετά χαμηλότερο αριθμό εισιτηρίων σε σχέση με το «Retour chez ma mère» το 2016.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture