Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εορτάζει και πανηγυρίζει ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Εγλυκάδα

Εορτάζει και πανηγυρίζει ο ναός της Μετα...

Πρόκειται για το Ναό του Κοιμητηρίου όπου ανήμερα την Παρασκευή 6/8 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία ενώ σύμφωνα με το έθιμο θα ευλογηθούν και τσαμπιά από σταφύλι

Την Παρασκευή  6 Αυγούστου 2021 που η εκκλησία μας εορτάζει και τιμά τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον ομώνυμο ιερό ναό στην Εγλυκάδα θα πραγματοποιηθεί ιερά πανήγυρη. Πιο συγκεκριμένα εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ναός του Κοιμητηρίου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Αυγούστου το πρωί με Θεία Λειτουργία στο παλαιό και Ιστορικό Ναό της Μεταμορφώσεως (πλησίον του Νέου Ιερού Ναού).

Ακολουθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας ενώ στις 9.30 μ.μ -1 π.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία μετά αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 7-10 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος ενώ θα ευλογηθεί το σταφύλι που είναι το φρούτο της εποχής και θα διανεμηθούν τσαμπιά με σταφύλι στον κόσμο.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 7.30 μ.μ. μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας, θα γίνει μεταφορά της ιεράς εικόνας προς το Κοιμητήριο, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και δημοτικής μουσικής, όπου θα ψαλεί κοινό τρισάγιο προς τους κεκοιμημένους αδελφούς και εν συνεχεία η απόλυση της Εορτής στα προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού.

Τέλος την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Μυροφόρων Εγλυκάδος και εν συνεχεία θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Ώρα 9:30 - 00:30 π.μ.

Η ενορία προσκαλεί τον κόσμο  να συμμετάσχει σε αυτές τις Ιερές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις